11.6 C
Uzice
септембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

ZA POČETAK NOVE POZORIŠNE SEZONE – KULTNA PREDSTAVA „BOING BOING“

Nova pozorišna sezona u Narodnom pozorištu Užice, počinje u četvrtak 8. septembra, kada će na Velikoj sceni, u 20:00,  biti izvedena kultna predstava „Boing boing“. Ova predstava, nastala po tekstu Marka Gamoletija, u adaptaciji i režiji Slobodana Ljubičića, izvedena je na matičnoj sceni više od 120 puta, tokom 18 brilijantnih pozorišnih sezona. To je svrtstava u najizvođeniju i najdugovečniju predstavu užičkog teatra.

14247715_10209283953008941_534218239_o

Predstava je premijerno izvedena 17. marta 1998. godine. Tada su podelu sačinjavali: Slobodan Ljubičić, Mihajlo Nestorović, Olgica Nestorović, Biljana Đoković, Biljana Jokić, Jelena Cvijetić. Kasnije, tokom igranja predstave, došlo je do brojnih alternacija, ali je predstava sve ove godine, punila pozorišne sale, a veliki je broj onih koji su je gledali i nekoliko puta. Zagarantovani smeh i odličan glumački ansambl predvođen bardom našeg teatra Slobodanom Ljubičićem, glavni su recept za dugovečnost i višestruki uspeh ove predstave. Predstava je imala dve obnove, zbog velikog interesovanja publike. Poslednja obnova bila je 27. oktobra 2015. godine, kada su se u podeli našli Nemanja Hadži Jovanović, Branislav Ljubičić, Biljana Prokić, Tijana Karaičić, Andrijana Simović i Danica Ljubičić. Ova podela zadržana je i danas. U novom izvođenju, za početak ove pozorišne sezone, ponovo ćemo u podeli imati prilike da vidimo Slobodana Ljubičića, ali ovoga puta u ulozi Dragojla. „Boing boing“ je gostovao na brojnim pozorišnim scenama Srbije, a i šire. Treba pomenuti da je tokom leta ove godine, sa izuzetnim uspehom, predstava gostovala u Beranama i u Baru, na međunarodnom i multimedijalnom festivalu „Barski ljetopis“.

14233874_10209283952968940_1993198486_o

Podsećanja radi, za ulogu Mirčeta, Slobodan Ljubičić nagrađen statuetom „Ćuran“ na Danima komedije u Jagodini 2001. godine.Kratak sadržaj predstave: Dragojlo je naš čovek na tzv. privremenom radu u Parizu. Upoznao je tri stjuardese, Amerikanku, Francuskinju i Nemicu, sa kojima paralelno živi. Uspeva to zahvaljujući činjenici da njih tri imaju različite redove letenja. Šta se dešava kad one promene red letenja i nađu se u istom trenutku u Parizu. Na sve to Dragojlu u posetu dolazi rođak Mirče sa sela. Nastaje neopisivi haos…

Scenografija i kostimografija: Snežana Kovačević
Muzika: Zoran Vuković
Izvor: www.teatar.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Leposava Majstorović, najvoljenija medicinska sestra Užica, bila i ostala (VIDEO)

Oglasna Tabla

U nedelju šeste Pesničke vatre zlatiborske

Oglasna Tabla

Topli kolač s makom za hladne jesenske dane

Oglasna Tabla

Istraživanje: Prosečan iznos mita u Srbiji 74 evra, a ovo su zanimanja u kojima ima najviše korupcije

Oglasna Tabla

Klot i frket u potpunom mraku: Upoznajte slepu pletilju sa Zlatara

Oglasna Tabla

Likovni konkurs užičke biblioteke u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Prva zlatiborska PUZIJADA

Oglasna Tabla

Jesenja ravnodnevnica – moćan period u kom važe posebna pravila poput ovog: “Kakva setva takva i žetva”

Oglasna Tabla

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

Oglasna Tabla