12.6 C
Uzice
новембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

ZA POČETAK NOVE POZORIŠNE SEZONE – KULTNA PREDSTAVA „BOING BOING“

Nova pozorišna sezona u Narodnom pozorištu Užice, počinje u četvrtak 8. septembra, kada će na Velikoj sceni, u 20:00,  biti izvedena kultna predstava „Boing boing“. Ova predstava, nastala po tekstu Marka Gamoletija, u adaptaciji i režiji Slobodana Ljubičića, izvedena je na matičnoj sceni više od 120 puta, tokom 18 brilijantnih pozorišnih sezona. To je svrtstava u najizvođeniju i najdugovečniju predstavu užičkog teatra.

14247715_10209283953008941_534218239_o

Predstava je premijerno izvedena 17. marta 1998. godine. Tada su podelu sačinjavali: Slobodan Ljubičić, Mihajlo Nestorović, Olgica Nestorović, Biljana Đoković, Biljana Jokić, Jelena Cvijetić. Kasnije, tokom igranja predstave, došlo je do brojnih alternacija, ali je predstava sve ove godine, punila pozorišne sale, a veliki je broj onih koji su je gledali i nekoliko puta. Zagarantovani smeh i odličan glumački ansambl predvođen bardom našeg teatra Slobodanom Ljubičićem, glavni su recept za dugovečnost i višestruki uspeh ove predstave. Predstava je imala dve obnove, zbog velikog interesovanja publike. Poslednja obnova bila je 27. oktobra 2015. godine, kada su se u podeli našli Nemanja Hadži Jovanović, Branislav Ljubičić, Biljana Prokić, Tijana Karaičić, Andrijana Simović i Danica Ljubičić. Ova podela zadržana je i danas. U novom izvođenju, za početak ove pozorišne sezone, ponovo ćemo u podeli imati prilike da vidimo Slobodana Ljubičića, ali ovoga puta u ulozi Dragojla. „Boing boing“ je gostovao na brojnim pozorišnim scenama Srbije, a i šire. Treba pomenuti da je tokom leta ove godine, sa izuzetnim uspehom, predstava gostovala u Beranama i u Baru, na međunarodnom i multimedijalnom festivalu „Barski ljetopis“.

14233874_10209283952968940_1993198486_o

Podsećanja radi, za ulogu Mirčeta, Slobodan Ljubičić nagrađen statuetom „Ćuran“ na Danima komedije u Jagodini 2001. godine.Kratak sadržaj predstave: Dragojlo je naš čovek na tzv. privremenom radu u Parizu. Upoznao je tri stjuardese, Amerikanku, Francuskinju i Nemicu, sa kojima paralelno živi. Uspeva to zahvaljujući činjenici da njih tri imaju različite redove letenja. Šta se dešava kad one promene red letenja i nađu se u istom trenutku u Parizu. Na sve to Dragojlu u posetu dolazi rođak Mirče sa sela. Nastaje neopisivi haos…

Scenografija i kostimografija: Snežana Kovačević
Muzika: Zoran Vuković
Izvor: www.teatar.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zimsko orezivanje voća: Obezbedite dobar rod uz video – uputstvo od samo tri koraka

Oglasna Tabla

Promenljivo oblačno, vetrovito i toplo

Oglasna Tabla

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla

Tajna pametne dece je u rečima koje čuju od svojih roditelja

Oglasna Tabla

На данашњи дан почела је Колубарска битка

Oglasna Tabla

Dva proverena recepta za savršen kiseli kupus

Oglasna Tabla

Ratni tenk „hočkis” iz Drugog svetskog rata pomeren zbog uređivanja platoa

Oglasna Tabla

Srbija prodaje 22 vojna kompleksa: Ponuđene kasarne, skladišta i jedna komanda

Oglasna Tabla