OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Za petak zakazan sastanak malinara i Vlade Republike Srbije

Nakon što su odložili protest koji je bio planiran za 22.mart, predstavnici Asocijacije malinari Srbije, dobili su poziv od strane Vlade da u petak 5. aprila prisustvuju sastanku na kome bio se razmatralo pitanje otkupne cene, tj. da li će otkupljivači prihvatiti sada već ustanovljenu proizvođačku cenu.

Predsednik Asocijacije malinari Srbije, Dobrivoje Radović navodi da proizvođači, traže od države da razmotri mogućnost za uvodjenje prelevmana kako bi se smanjio uvoz malina, kao i da se zaštiti geografsko poreklo srpske maline i ne prodaje malina uvezena iz Bosne i Hercegovine kao srpska jer je lošijeg kvaliteta. „Ako država to ne može da sprovede proizvođači će odustati od proizvodnje malina sa gubicima i otići će u svet da traže drugi posao i školuju decu, a vlasnici hladnjača neka u njima zamrzavaju drvene trupce“, rekao je Radović.

Kako je najavljeno sastanku će prisustvovati predsednica Vlade, predstavnici resornih ministarstava poljoprivrede i trgovine.

Izvor: lokalinfo.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kako će izgledati kraj školske godine u Srbiji

Oglasna Tabla

Nova odluka kriznog štaba: Tiče se testa na antitela i masovnih okupljanja!

Oglasna Tabla

Aleksandar Cvetić i Nikola Vučković i dalje će igrati u GFK Sloboda

Oglasna Tabla

U Zlatiborskom okrugu dva nova slučaja pozitivna na korona virus

Oglasna Tabla

Nastavlja se testiranje na imunitet širom Srbije: Još pet zlatiborskih porodica se uključilo u važnu epidemiološku studiju

Oglasna Tabla

Ona je jedina žena zdravičarka u zlatiborskom kraju: Budimka iako slepa, nije odustala od srpske tradicije i običaja (FOTO)

Oglasna Tabla

Montenegro erlajnsu zabranjeno sletanje u Beograd

Oglasna Tabla

Moratorijum prestaje 1. jula

Oglasna Tabla

U Srbiji i danas kiša i grmljavina

Oglasna Tabla