ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

За пет мера енергетске ефикасности опредељено 40 милиона динара


 

Ужице – Градско веће је данас усвојило Правилник о суфинансирању мера енергетске санације породичних кућа и станова за ову годину. Правилником је предвиђено да се у ове послове укупно уложи 50 милиона динара, с тим што ће се за првих пет мера енергетске ефикасности у 2022. години уложити 40 милиона динара.

Циљ ових пет мера је унапређење енергетске ефикасности у стамбеном сектору и повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима на територији града. Реч је о мерама које се односе на замену спољних прозора и врата; постављање и набавку материјала за термичку фасадне  изолацију; за термичку изолацију испод кровног покривача за породичне куће; набавку и уградњу топлотних пумпи и пратеће инсталације грејног система за породичне куће и, као пета мера, набавка и уградња соларних колектора у инсталацију за централну припрему потрошне топле воде.

Директни корисници средстава за реализацију ових мера су привредни субјекти и они су дужни да крајњим корисницима, домаћинствима која су добила на јавном конкурсу бесповратна средства, испоруче материјале и опрему и уграде.

Истовремено, са овим Правилником донесена је и одлука о расписивању јавног позива за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Дино турнеја у градовима суседних држава (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Спортске игре младих од данас у Љубовији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра бесплатни превентивни прегледи у Домовима здравља широм Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех младих атлетичара Младости из Ужица у Дервенти (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли ће доћи до поскупљења јаја за Васкрс

ОГЛАСНА ТАБЛА

Када треба фарбати јаја за Васкрс да би породицу пратили напредак и благостање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубивоје Ршумовић: Купујте деци књиге, па макар их они и поцепали

ОГЛАСНА ТАБЛА

Појачана контрола саобраћаја до 1. маја

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 20. април

ОГЛАСНА ТАБЛА