Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

За пет мера енергетске ефикасности опредељено 40 милиона динара


 

Ужице – Градско веће је данас усвојило Правилник о суфинансирању мера енергетске санације породичних кућа и станова за ову годину. Правилником је предвиђено да се у ове послове укупно уложи 50 милиона динара, с тим што ће се за првих пет мера енергетске ефикасности у 2022. години уложити 40 милиона динара.

Циљ ових пет мера је унапређење енергетске ефикасности у стамбеном сектору и повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима на територији града. Реч је о мерама које се односе на замену спољних прозора и врата; постављање и набавку материјала за термичку фасадне  изолацију; за термичку изолацију испод кровног покривача за породичне куће; набавку и уградњу топлотних пумпи и пратеће инсталације грејног система за породичне куће и, као пета мера, набавка и уградња соларних колектора у инсталацију за централну припрему потрошне топле воде.

Директни корисници средстава за реализацију ових мера су привредни субјекти и они су дужни да крајњим корисницима, домаћинствима која су добила на јавном конкурсу бесповратна средства, испоруче материјале и опрему и уграде.

Истовремено, са овим Правилником донесена је и одлука о расписивању јавног позива за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Хиландарски резанци: Брзо посно јело, са посебним састојком, какво нисте пробали

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржан 9. Сајам образовања у Чајетини (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седиш 8 сати, плата до 350.000 динара: Посао у Србији за ове паре можеш да нађеш већ сутра, средња школа довољна и један је услов

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хитна евакуација факултета у Чачку и Ужицу због дојаве о бомби

ОГЛАСНА ТАБЛА

У сусрет одрживој пољопривреди “Нојева барка” разговори

ОГЛАСНА ТАБЛА

Златибор сврстан у прву категорију туристичких места

ОГЛАСНА ТАБЛА

Синдикати упозорили: Одлазе нам лекари, увозићемо медицинске раднике из Бангладеша и Непала

ОГЛАСНА ТАБЛА

ССП Ужице: Подршка радницима ЈКП „Биоктош“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Деда Виде је најстарији инфлуенсер у Србији, четири дана није јео ни спавао док није савладао све тајне виртуелног света

ОГЛАСНА ТАБЛА