ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

За осмаке и матуранте средњих школа данас је крај школске године

За матуранте трогодишњих и четворогодишњих средњих стручних школа, као и ученике осмог разреда у Србији, данас је последњи наставни дан у овој школској години.

Остали ученици основне школе, од првог до седмог разреда са наставом завршавају 14. јуна, а сви средњошколци седам дана касније, односно 21. јуна.

Мале матуранте, односно ученике који завршавају осми разред у јуну чека припремна настава, затим полагање мале матуре 17, 18. и 19. јуна и на крају упис у средњу школу у зависности од оствареног успеха на пријемном и успеха током школовања.

И матуранте средњих школа који желе да наставе школовање чека пријемни за упис на факултет.

За матуранте гимназија у Србији, последњи наставни дан био је 24. мај, али то није био крај њиховим обавезама, јер им предстоји матурски испит, а за оне који настављају школовање и пријемни за факултете.

Традиционално матуранти основних и средњих школа последни наставни дан обележавају прославама у школским двориштима, уз песму и музику, шетњом градским улицама, а у Београду се претходних година тај догађај обележавао и купањем у фонтани на Тргу Николе Пашића, као и на Ади Циганлији.

Извор: ГЗС/Политика

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Вруће и спарно, могући пљускови са грмљавином

Дачић: Убица полицајца ликвидиран у околини Лознице, поново пуцао на полицију

“YUGOTON” поново у Градском културном центру

Постигнут договор између Владе и пољопривредника

Нове цене горива

Све је спремно за највећи карневал на води: На сплаварење Дрином од Перућца до Рогачице стижу гости из свих крајева Србије и Европе

Заплењено више од осам килограма кокаина, новац, аутомобили…

Отворена изложба “Димитрије Туцовић-раднички витез”

Обезбеђена средства за још 400.000 паметних бројила