ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

За најбоље студенте од 1. августа почиње плаћена пракса у државним органима


Најбољи студенти државних факултета ће од уторка, 1. августа, обављати плаћену праксу у државним органима, органима аутономних покрајина и јединица локалне самоуправе, као и јавним службама, кроз пројекат „Моја прва пракса“.Како је наведено на сајту Министарства просвете, студенти сами одлучују у којим државним органима желе да обављају праксу, која ће трајати три месеца, односно до краја октобра.

Накнада за обављање студентске праксе износи од 15.000 динара месечно, у коју нису урачунати порез и припадајући доприноси за обавезно социјално осигурање, на основу потписаног уговора о обављању студентске праксе.

Након што универзитети доставе спискове најбољих студената Министарству просвете, Министарство ће припремити предлог закључка Владе, којим ће се утврдити модел уговора о обављању студентске праксе, минимални број сати трајања праксе на недељном нивоу, списак студената, као и списак институција у којима ће обављати праксу.

Ова плаћена пракса омогућена је студентима који су уписани на једну од последње две године основних академских и интегрисаних студија у школској 2022/2023. години на свакој високошколској установи чији је оснивач Србија (универзитети у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици и Државном универзитету у Новом Пазару), а који остварују најбољи укупан просек закључно са последњим семестром.

Пројекат Моја прва пракса заједно спроводе Министарство просвете, Министарство финансија, Студентска конференција универзитета Србије и Центар за едукацију и развој омладине Београда другу годину за редом, а покренут је након интензивних разговора са представницима студената и студентских организација.

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА