ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

За мере енергетске ефикасности у овој години 29,2 милиона динара

Миодраг Петковић, члан Градског већа, присуствовао је свечаном потписивању уговора у оквиру реализације пројекта “Чиста енергија и енергетска ефикасност”, које је уприличено у сали новосадског Сајма у организацији Министарства рудрства и енергетике. У овој години, мере енергетске ефикасности у индивидуланим домаћинствима биће субвенционисане средствима министарства и града у укупном износу од 29. 250.000 динара. Ускоро се очекује и расписивање Јавног позива за грађане.

“Промене почињу од нас и нашег непосредног окружења, најјефтинија је она енергија која се не потроши и зато позивам све грађане да искористе прилику која ће донети уштеде њиховом домаћинству, али која је важна и за читаву државу и њену енергетску сигурност”, поручила је после потписивања уговора са представницима 137 локланих самоуправа, министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић.

Уговори се односе на енергетску санацију породичних кућа и станова, у оквиру програма “Чиста енергија за чисту будућност” у оквиру ког је обезбеђено око две милијарде динара, десет одсто више у односу на прошлу годину.

Од укупно 29,2 милиона динара, колико је намењено за мере енергетске ефикасности у Ужицу ове године, Министарство рударства и енергетике определило је 17,5 милиона динара, док је учешће града 11,7 милиона. Ове године водило се рачуна и о категорији социјално угроженог становништва, којима ће такође бити омогућено да учествују на јавним позивима и остваре право на субвенције.

Наредних дана очекују се и Јавни позиви намењени грађанима, који ће и ове године уз субвенције моћи да замене столарију, фасаду, изолацију, набаве котлове на гас и пелет, соларне панеле и топлотне пумпе. Социјално угрожено становништво моћи ће, као и претходне године да рачуна на еко шпорете.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице

Још један паклени дан – назире ли се крај овом низу како бисмо лакше дисали

Објављене нове цене горива

СРЦЕ Ужице: Власт не може да објасни разлику од 2075 бирача више на локалним изборима

Данас је Петровдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Црвено упозорење – врели дани и тропске ноћи све до 20. јула, данас до 40 степени

Данас још топлије, црвени метео-аларм у целој Србији