Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

За мере активне политике запошљавања 22,7 милиона динара

Kао и предходних година, Град Ужице и Национална служба за запошљавање расписали су јавне позиве и конкурсе за четири мере активне политике запошљавања. За ту намену из буџета града опредељено је 11,5 милиона динара док су средства Националне службе за запошљавање 11,2 милиона динара.

 

Обезбеђеним средствима град ће подржати реализацију мере стручне праксе која подразумева стручно оспособљавање незапосленог за самосталан рад у струци за коју је стеченo одговарајуће образовање, ради обављања приправничког стажа, односно стицања услова за полагање стручног испита, када је то законом, односно правилником предвиђено као посебан услов за самосталан рад у струци. Субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих  још једна је од мера која ће бити подрђана у овој години. Субвенција се одобрава послодавцима који припадају приватном сектору, у једнократном износу, ради запошљавања незапослених који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање. И ове године град подржава покретање сопственог бизниса кроз доделу субвенција за самозапошљавање. Субвенција се додељује у једнократном износу од 300.000,00 динара, односно 330.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос, чије седиште мора бити на подручју Града Ужица. У сарадњи са НСЗ расписан је и Јавни позив за организовање спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослене особе са инвалидитетом. Јавни рад спроводи послодавац – извођач јавног рада, кога одређује Национална служба за запошљавање уз предходно прибављено мишљење локалног савета за запошљавање  Града Ужица и може се реализовати у областима социјалне заштите и хуманитарног рада, културне делатности, одржавања и обнављања јавне инфраструктуре и одржавања и заштите животне средине и природе.

Јавни позиви за мере стручна пракса и субвенција за запошљавање незапослених из категорије теже запошљивих отворени су до утрошка расположивих средстава, а најкасније до 31. августа 2023. године2. јуна 2023. године истиче рок за подношење захтева за субвенције за самозапошљавање, а пријем захтева за меру јавни радови вршиће се до 31. маја 2023. године.

Све мере које подржава град Ужице имају за циљ смањење незапслености и креиране су у складу са потребама на тржишту рада.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Куп пријатељства почео са изненађењем

Пријем за представнике ЖФК Црвена Звезда, ЖФК Спартак Суботица, ЖФК Јединство Ужице и ФСС

Колике су цене горива у државама региона: Србија при врху на лествици скупоће

Градски културни центар прикључио се акцији „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Део центра Ужица данас без електричне струје

XVI Полицијада „Златибор 2023“

Нелегално оружје може се предати још данас и сутра без икаквих последица

У ужичком породилишту рођене четири бебе

Временска прогноза за среду 7. мај