ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

За Међународни дан планина награде најбољима у ПСС: Најбоље друштво „Рујно“ Ужице

Ужице – Планинарски савез Србије обележиће Међународни дан планина годишњом доделом награда за резултате остварене у текућој години.

Свечана додела признања најуспешнијима биће одржана 10. децембра 2022. године у 13 часова, у Спортском центру „Шумице” у Београду.

Апсолутни победници такмичења „Изазови планинара“ су планинари „Озрена“ из Сокобање, пошто су се за 10 месеци 2022. године једини попели на сва 74 задата планинска врха у Србији.

Најмасовнији на републичким акцијама били су планинари београдске „Победе“, чачанског „Каблара“ и параћинског „Јаворка“.

„Викенд иза нас“, манифестација на којој су планински водичи и клубови током године, једном седмично, непосредно после спроведених акција слали фотографије и статистике, прогласила је најбоље међу најбољима.

Најбољи планински водич Дејан Томић Рујно Ужице

 

Најбољи планински водич је Дејан Томић из ужичког ”Рујна”. Током протекле године, Томић је водио укупно 554 планинара и са њима је прешао 521 километар, а при успонима савладао 35 километара висинске разлике. Такође, „Рујно“ је проглашено и за најбоље планинарско друштво са пређених 858 километара и испењаних 49 километара у висину.

Најбоље друштво Рујно Ужице

 

За најбољу акцију проглашене су „Високе Татре“ коју су организовали планинари ”Видлича”. Пироћанци, њих 35, вођени Иваном Младеновићем су, за три дана, прешли 53 километра и при томе у успону савладали 3.573 метра и исто толико у спусту.

Најбоља акција Видлич из Пирота на Високим Татрама

 

Признање за посебан допринос у развоју рада са младима,  припало је Лазаревчанима, Основној школи „Дуле Караклајић“ и  Планинарском друштву „Вис.“

Плакету за допринос развоју планинарске инфраструктуре заслужили су клубови  “Повлен“, „Маглеш“ и  „Победа“ за маркирање стаза у ваљевском региону у укупној дужини од 278 километара.

Шампиони у спортском пењању на природној стени су  Лука Перуновић из Планинарског клуба „Земун“  и Нора Богнар из суботичког „Спартака“

Посебно признање за обарање рекорда на болдеру освојила је српска репрезентативка у спортском пењању Нишлијка Сташа Гејо, вишеструка освајачица најсјајнијих одличја на светским и европским првенствима.

Планинарским трекингом у екипној катергорији доминирале су такмичарке нишког „Мосора“ и  трекингаши „Железничара“  из Инђије, а  јуниори „Спартака“ били су ненадмашни.  У појединачној конкуренцији били су то, међу дамама Сања Јовановић из  „Вукана“ и међу мушкарцима Александар Јовановић из „Балкана“. Међу јуниорима засијали су Тара Манић из „Јастребца“ и Виктор Прчић из „Спартака“.

У планининском трчању екипно и појединачно неприкосновени су били тркачи нишког „Мосора“, посебно шампиони Љиљана Красић и Ненад Живковић.

Шампиони Лиге Србије у планинарској оријентацији, у апсолутној категорији, су оријентирци ”Челика” из Смедерева.  Међу најмлађима трон су заузеле пионирке „Победе“ и пионири „Спартака“ 

Награду за најбољу планинарску фотографију по оценама посетилаца Фејсбук странице Планинарског савеза Србије је, за  фотографију Старе планине, освојио Ивица Младеновић из клуба „Змај са Радана“.

 

Комисија за информисање ПСС/Огласна табла

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас облачно и ветровито, местимично с кишом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Занимања од којих млади беже, а зараде су и два, три пута веће од оних које имају лекари и наставници

ОГЛАСНА ТАБЛА

Продужен рок до 1. априла за подстицаје по хектару биљне производње

ОГЛАСНА ТАБЛА

За три дана контроле саобраћаја скоро 13.000 прекршаја, брза вожња најчешћи узрок несрећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од данас нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПКС: Желимо да подржимо мале произвођаче у туризму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пожешки већници усвојили предлог буџета за 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Харалампија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Чоколадни колач који се не пече: Допашће се свим љубитељима слаткиша

ОГЛАСНА ТАБЛА