11.2 C
Uzice
новембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

ZA LEPŠU ŠKOLU – DECA IZ GORNJE ŠLJIVOVICE UREDILA ŠKOLU I DVORIŠTE

Dok se većina učenika raduje raspustu, učenici OŠ „Milivoje Borović“, izdvojeno odeljenje u Gornjoj Šljivovici poslednji nastavni dan u ovoj godini iskoristili su za uređenje škole i školskog dvorišta. Oni su zajedno sa svojim učiteljima i roditeljima, ali i bivšim učenicima ove škole ofarbali ogradu, tako da će u novoj školskoj godini mališane sačekati veoma zanimljiv školski ambijent.

Na ideju dece i učitelja Marka iz četvorogodišnje  škole u Gornjoj Šljivovici, ovih dana radi se punom parom na uređenju školske zgrade, dvorišta i ograde. Deca su iznela ideje kako bi oni hteli da izgleda školsko dvorište. Uz pomoć nastavnog osoblja, opštine Čajetina, roditelja, ali i bivših đaka, sve ideje sporovedene su u delo.

„Postoji plan da uredimo ovo školsko dvorište, da koliko toliko taj izgled dovedemo u rang evropskih škola, a opština i sama škola izašli su nam u susret, da ova škola izgleda ovako kako izgleda – mnogo lepo“, kaže Marko Đokić, učitelj.

Škola u Gornjoj Šljivovici u ovoj školskoj godini imala je 13 đaka, dok se u novoj očekuje oko 5 đaka prvaka i jedna je od retkih seoskih škola koja iz godine u godinu upisuje sve više đaka. Iz ovog razloga, sve više se u ulaže u nju,kao i u druge škole, gde je velika pomoć lokalne samouprave kada su u pitanju adaptacija prostora i potrebni rekviziti.

„Najveći porast đaka je u Mačkatu, delimično u Krivoj Reci i u Gornjoj Šljivovici, dok nam je Donja Šljivovica problematična sa brojem dece. To je veliko selo i ova činjenica nas mnogo zabrinjava. Ali, i ova škola će opstati, neće se ugasiti, jer opština Čajetina vodi politiku da i škola sa jednim đakom radi, što je veoma pohvalno. Jer, čim se seoska škola ugasi, to je onda problem za celo selo“, kaže Ivan Ivanović, direktor OŠ „Milivoje Borović“ Mačkat.

Sanja Zorzić, Dimitrije Petković, Andrijana Zorzić, David Marjanović, Snežana Petković, Branko Kovačević i Ivana Zorzić, aktivno su poslednja dva dana učestvovali u uređenju svoje škole.

Izvor:zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Aleksincu je pre 30 godina stradao 91 rudar, tela su mesec dana izvlačena iz jame

Oglasna Tabla

Ambasador Egipta i guverner Asuana posetili Užice

Oglasna Tabla

Dobrić oštetio RAP za 6,86 miliona dinara

Oglasna Tabla

Fantastična štrudla sa makom i orasima: Savršen ukus koji se ne zaboravlja!

Oglasna Tabla

Roditelji nestalih beba traže formiranje posebnog tužilaštva, umesto zakona

Oglasna Tabla

Zimsko orezivanje voća: Obezbedite dobar rod uz video – uputstvo od samo tri koraka

Oglasna Tabla

Promenljivo oblačno, vetrovito i toplo

Oglasna Tabla

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla