0.9 C
Uzice
март 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

ZA LEPŠU ŠKOLU – DECA IZ GORNJE ŠLJIVOVICE UREDILA ŠKOLU I DVORIŠTE

Dok se većina učenika raduje raspustu, učenici OŠ „Milivoje Borović“, izdvojeno odeljenje u Gornjoj Šljivovici poslednji nastavni dan u ovoj godini iskoristili su za uređenje škole i školskog dvorišta. Oni su zajedno sa svojim učiteljima i roditeljima, ali i bivšim učenicima ove škole ofarbali ogradu, tako da će u novoj školskoj godini mališane sačekati veoma zanimljiv školski ambijent.

Na ideju dece i učitelja Marka iz četvorogodišnje  škole u Gornjoj Šljivovici, ovih dana radi se punom parom na uređenju školske zgrade, dvorišta i ograde. Deca su iznela ideje kako bi oni hteli da izgleda školsko dvorište. Uz pomoć nastavnog osoblja, opštine Čajetina, roditelja, ali i bivših đaka, sve ideje sporovedene su u delo.

„Postoji plan da uredimo ovo školsko dvorište, da koliko toliko taj izgled dovedemo u rang evropskih škola, a opština i sama škola izašli su nam u susret, da ova škola izgleda ovako kako izgleda – mnogo lepo“, kaže Marko Đokić, učitelj.

Škola u Gornjoj Šljivovici u ovoj školskoj godini imala je 13 đaka, dok se u novoj očekuje oko 5 đaka prvaka i jedna je od retkih seoskih škola koja iz godine u godinu upisuje sve više đaka. Iz ovog razloga, sve više se u ulaže u nju,kao i u druge škole, gde je velika pomoć lokalne samouprave kada su u pitanju adaptacija prostora i potrebni rekviziti.

„Najveći porast đaka je u Mačkatu, delimično u Krivoj Reci i u Gornjoj Šljivovici, dok nam je Donja Šljivovica problematična sa brojem dece. To je veliko selo i ova činjenica nas mnogo zabrinjava. Ali, i ova škola će opstati, neće se ugasiti, jer opština Čajetina vodi politiku da i škola sa jednim đakom radi, što je veoma pohvalno. Jer, čim se seoska škola ugasi, to je onda problem za celo selo“, kaže Ivan Ivanović, direktor OŠ „Milivoje Borović“ Mačkat.

Sanja Zorzić, Dimitrije Petković, Andrijana Zorzić, David Marjanović, Snežana Petković, Branko Kovačević i Ivana Zorzić, aktivno su poslednja dva dana učestvovali u uređenju svoje škole.

Izvor:zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Beseda srpskog generala svojim pilotima zbog koje će se svaki Srbin naježiti: “Možda je ovo let u smrt, ali ne običnu, već časnu” (VIDEO)

Oglasna Tabla

Dve decenije od strašnog zločina!

Oglasna Tabla

Probni popis stanovnika Srbije u aprilu

Oglasna Tabla