OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

За куповину сеоских кућа 500 милиона динара

Ужице – Министарство за бригу о селу расписало је Јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом у Србији, за који је ове године издвојено 500 милиона динара.

 

Подносиоци пријаве конкуришу заједно са јединицом локалне самоуправе, па се заинтересовани млади брачни и ванбрачни парови, самохрани родитељи и млади пољопривредници до 45 година живота са територије града Ужица могу обратити на портирницу Градске куће и преузети све неопходне обрасце.

Максималан износ средстава предвиђен за куповину куће са окућницом износиће 1,2 милиона динара, а за разлику од претходне године захтеви ће се решавати сукцесивно. Новина је и то што ће средства бити уплаћена локалној самоуправи, која ће у присуству онога коме су средства додељена, директно вршити трансфер продавцу куће.

Према правилнику сеоска кућа може да се налази на територији свих насељених места у Србији, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима.

Претходне године је за овај програм из буџета издвојено 686,5 милиона динара и купљена је 651 кућа са окућницом у 100 локалних самоуправа, а просек година добитника кућа био је 30 година. На територији града Ужица купњене су две сеоске куће, а ове године судећи по интересовању биће их знатно више.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Рундек и Екипа у Градском културном центру

Oglasna Tabla

Уређење простора у ГКЦ-у, од 15. августа богат програм за све генерације

Oglasna Tabla

Добродошли на 6. Меморијални концерт трубачких оркестара „Светозар Лазовић Гонго“

Oglasna Tabla

За три дана Сабора трубача, регистровано 866 саобраћајних прекршаја, 153 возача возило под дејством алкохола, 11 под дејством дроге

Oglasna Tabla

Слобода у победничком ритму: Ужичани бољи од Мачве (2:1)

Oglasna Tabla

Данас је Свети Пантелејмон, добро је започети посао или кренути на пут

Oglasna Tabla

Не излазите без кишобрана – на снази наранџасти метео-аларм

Oglasna Tabla

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla