11.1 C
Uzice
новембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

ZA KUD „PRVI PARTIZAN“ IZ UŽICA BRONZANI OPANAK

ANIMAL

Kulturno-umetničko društvo “Sedmica” iz Ugrinovaca proglašeno je za najbolji ansambl na 15. Festivalu folklora “Zlatni opanak” u Valjevu. Njima je pripao trofej “Zlatni opanak”, koji tradicionalno dodeljuju “Večernje novosti”, a pobednici su izveli igre iz Kumanovskog polja i svirali na instrumentima starim više od veka! “Srebrni opanak” osvojio je KUD “Đerdan” iz Valjeva, a “Bronzani opanak” KUD “Prvi partizan” iz Užica.

1017108_1379146818965957_1446589124_n

Za najbolju mušku pevačku grupu poglašeni su članovi KUD “Đoka Pavlović” JP “Pošte Srbije”, dok su u ženskoj konkurenciji bez premca bile članice KUD “Desa Đorđević” iz Beograda, odakle je i najbolji pevač – solista Marija Bogosavljević. Među instrumentalistima briljirao je izvođač na diplama Dušan Ljubičić iz Vrbasa, najbolji orkestar je iz valjevskog KUD “Đerdan”, dok je ženska nošnja Srba iz Kumanova iz 19. veka proglašena za najoriginalniju.

Izvor: novosti.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za napad na izvršitelja do 12 godina zatvora

Oglasna Tabla

Čudotvorni izvor kod Bajine Bašte: ovom vodom lečili su šugu u aziji, a po spas dolaze I nerotkinje! Zovu ga još I ljubavni izvor, evo I zašto

Oglasna Tabla

Luka i Elena osvojili 5 medalja za Užice

Oglasna Tabla

„Lorencačo“ najbolja predstava 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

Oglasna Tabla

Predavanje u Užicu: Eminentni stručnjaci na temu derivacionih mini hidroelektrana

Oglasna Tabla

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 12. novembar (utorak)

Oglasna Tabla

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla