ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

За друго и треће дете једнократна помоћ од 100.000 динара већ од 1. јануара

ОД 1. јануара 2022. све породице које добију друго или треће дете примаће од државе једнократну помоћ од 100.000 динара, одлучено је на седници Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва.
Поред ове, родитељима остаје и постојећа финансијска подршка за другу бебу од по 10.000 динара месечно у трајању од две године, док ће треће и даље добијати наредних 10 година по 12.000 динара месечно.

На данашњој седници скупштинског Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва усвојен је амандман који је формално поднео народни посланик Александар Мартиновић, а који се односи на подршку породицама које ће од 1. јануара добити своје друго или треће дете. Министар Дмитровић је на седници Одбора навео да су проценили капацитете буџета и закључили да има простора и за ову измену.

Уз постојећу финансијску подршку биће им исплаћено и по 100.000 динара једнократне накнаде, па ће тако породицама које ће добити друго дете из буџета бити исплаћено 100.000 једнократно, уз меру која им обезбеђује по 10.000 динара сваког месеца у трајању од две године. Породице које очекују треће дете добиће 100.000 динара из буџета, уз меру која им обезбеђује 12.000 динара месечно у трајању од 10 година.

Извор: новости.рс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику