ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

За девет месеци погинуло десет особа на путевима Ужица

Број саобраћајних незгода на путевима у надлежности Саобраћајне полицијске испоставе Ужице од јануара до септембра ове године је мањи за пет одсто у односу на исти период прошле године.

На путевима на подручју града Ужица у првих девет месеци ове године је регистровано 85 саобраћајних незгода, десет особа је погинуло, док је 36 тешко, а 96 лакше повређено, предочили су за Радио Луну из Полицијске управе Ужице.

Возачи и путници у возилу, како су напоменули, најугроженија су категорија учесника у саобраћају. Најчешћи узрочници саобраћајних незгода на подручју града су прекршаји прекорачења брзине и управљање возилом под дејством алкохола.

Према подацима саобраћајне полиције, у граду је више од 30 000 регистрованих возила, али је број возила на путевима знатно већи.

Из саобраћајне полиције најављују да ће у сарадњи са ЈП Путеви Србије бити постављени портали за мерење просечне брзне кретања возила на деоници од Ужица до Златибора.

У односу на првих девет месеци 2022. године, у истом периоду ове је повећан за 16 процената број саобраћајних незгода са повређенима и број повређених на подручју Полицијске управе Ужице.

На том подручју, према наводима саобраћајне полиције, смањен је укупан број саобраћајних незгода за пет процената у односу на првих девет месеци прошле године, док је број погинулих лица у саобраћајним незгодама мањи за три особе, односно 18 процената у односу на исти период 2022. године.

У току ове године, на нашим путевима је погинуло укупно 14 лица. Од њих 14, осам је учествовало у саобраћају у својству возача, пет у својству путника у возилу, док је једно лице учествовало у саобраћају у својству пешака. Од укупног броја погинулих, два лица су била деца старости до 14 година. Једно дете је учествовало у саобраћају у својству путника у возилу, једно дете у својству возача мопеда, указао је Дарко Драговић, начелник Саобраћајне полиције при Полицијској управи Ужице.

Саобраћајне незгоде су најчешће на путевима изван насеља, попут фреквентних путева од Ужица према Златибору, Которману и Мокрој Гори, од Ужица до Пожеге.

На путевима ван насеља се догодило преко 50 процената од укупног броја саобраћајних незгода. Управо на путевима ван насеља је евидентан највећи број погинулих, чак 13 лица је погинуло на путевима ван насеља у саобраћајним незгодама у најчешћим својствима, истакао је Драговић.
Током контроле саобраћаја на подручју у надлежности Полицијске управе Ужице у првих девет месеци ове године, саобраћајна полиција је открила око 36 000 саобраћајних прекршаја, слично као у истом периоду прошле године.

Половина од укупног броја откривених саобраћајних прекршаја представљају прекршаји прекорачења дозвољене брзине кретања, њих око 18 000. Откривено је и око 5 300 прекршаја некоришћена сигурносног појаса у возилу током вожње, око 2 200 прекршаја непрописне употребе мобилног телефона. Из саобраћаја је искључено 1 550 возача због управљања возилом под дејством алкохола, док је 90 возача искључено из саобраћаја због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци, рекао је начелник Саобраћајне полиције при Полицијској управи Ужице.

Саобраћајна полиција при ПУ Ужице делује на подручју Ужица, Чајетине, Пожеге, Ариља, Косјерића и Бајине Баште.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Новогодишњи празници на Златибору уз мноштво популарних извођача

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Ми се надамо, нада је живот“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанин у аутомобилу превозио 4,5 килограма марихуане

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српска ракија стављена у топ 10 најбољих жестина на свету, заузела четири места на листи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата пензија од суботе 9. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

СК Звезда се припрема за нову сезону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико је Србија ове године зарадила од извоза малине?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас можете да се пријавите за „Моја прва плата“

ОГЛАСНА ТАБЛА