ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

За дан се пријавило 100.000 пензионера: До картице за попусте у три корака, али то није све што треба да знате

Како је саопштено из Министарства финансија у првом дану, за пензионерске картице се пријавило 100.000 пензионера. Право на ову врсту државне помоћи има свих 1,7 милиона пензионера, као и поједине угрожене групе. Добијањем ове картице пензионери и друга угрожена лица следују бројне погодности и попусти.

Данас је и ПИО Фонд упутио јавни позив предузећима, тј. приватним и јавним правним лицима, као и предузетницима да омогуће погодности корисницима ових картица, као и да се укуључе и својим активностима допринесу функционалности, стоји на сајту ПИО.

Подсетимо, пријава је почела јуче 15. марта, а примена ових картица почиње од 1. октобра. Право на ову врсту државне помоћи имаће свих 1,7 милиона пензионера, али и поједине угрожене групе. У новом правилнику наводи се да ће моћи да је користе корисници пензије, али и корисници многих других група:

новчане накнаде за помоћ и негу другог лица,
новчане накнаде за телесно оштећење,
привремене накнаде по основу друге и треће категорије инвалидности, односно преостале радне способности,
корисници привремене накнаде за време незапослености који нису преведени у инвалидску пензију,
инвалидна деца
Поени, погодности…
На основу прикупљених бодова, корисник Пензионерске картице ће моћи да оствари одређене погодности као што су попуст, поклон или нешто друго, код даваоца погодности.

Фонд ће водити евиденцију о додељеним и утрошеним бодовима, а додељени бодови се неће моћи заменити за новац, те су непреносиви на друга лица.

Фонд ће и на свом сајту и одељку за Пензионерске картице објавити списак давалаца погодности.

У поноћ је почела пријава за пензионерске картице, са којима ће наши старији грађани моћи да добију попусте на многим местима. Право на ову врсту државне помоћи имаће свих 1,7 милиона пензионера, али и поједине угрожене групе.

Како је раније било најављено, коришћењем картица пензионери ће имати бројне бенефите, као и попусте када је у питању куповина у радњама и плаћање рачуна, прве поделе картица могу се очекивати већ током лета.

Пријава у само 3 клика
Пријава се подноси путем линка зпк.трезор.гов.рс. и практично вас три корака деле од пријаве. Такође постоји и могућност провере уколико нисте сигурни и да ли је вашу пријаву систем препознао и као валидну.

Након уласка на сајт појављују се два обрасца. Први је опција „Подношења пријава, а други „Провера статуса пријаве“. Након клика на опцију „Подношење пријаве“ треба унети личне податке. Од података је потребно уписати ЈМБГ, број телефона или мејл адресу.

Након тога треба кликнути на „Поднеси пријаву“ и ваша пријава ће бити забележена.

Блиц

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сладолед кошта око 1.800 динара, паркинг за цео дан преко 23.000

Пренос утакмице Данска-Србија у ГКЦ-у

XII Чикер МТБ Маратон

СПЦ данас обележава Силазак светог Духа на апостоле, празник Свете тројице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предстојеће МОСИ у знаку нових дисциплина, бројних концерата и великог броја учесника (ВИДЕО)

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило