Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

За асфалтирање путних праваца и уређење центра Луновог Села 15 милиона динара (ВИДЕО)

Асфалтирање путних праваца у Луновом Селу одвија се по плану, асфалтирана су два од укупно шест путних праваца уговорених за ову годину у укупној дужини од око 1 100 метара. Радове вредне око шест милиона динара удруженим средствима финансирају Град и мештани, а изводи ужичка “Нискоградња”.

Поред тога ради се и реконструкција, односно пресвлачење око 2000 квадрата асафлата на главном путу за шта су опредељена додатна средства из буџета. Кроз пројекат “Удружимо се ” у току је сређивање простора око школе и самог центра села, а према речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић која је са сарадницима обишла радове у ову месnу заједницу улагаће се и даље.

“Сваки метар асфалта радује мештане, али верујте и нас из градског руководства. Жеља нам је да кроз неколико година до сваке куће у нашим селима дођемо добрим и асфалтираним путевима и да након тога наставимо са улагањима у водоводе, канализацију и остале садржаје који ће мештанима олакшати и оплементити живот на селу. Драго ми је што могу да кажем да смо у асфалтирање путних праваца и уређење центра Луновог села у овој и прошлој години издвојили око 15 милиона динара”.

И поред веома неизвесног, и како се очекује тешког периода који долази, ми настављамо са реализацијом уговорених послова и пројеката у свим сеоским месним заједницама. Надам се и очекујем да до краја грађевинске сезоне буде урађено све што је планом и буџетом предвиђено”.

Милован Милић председник савета МЗ Луново Село истиче да је уређење школског игралишта од великог значаја, како за ученике и децу из села тако и за организацију предстојеће манифестације “Михољски сусрети села”.

“Ово игралиште годинама није реконструисано, па смо искористили прилику да кроз програм града “Удружимо се” добијемо средства и оградимо игралиште и поставимо нови мобилијар. Ради се и степениште које води ка парку и школи а поред велике подршке Града и ми мештани укључили смо се у уређење. У недељу смо имали велику акцију у којој је учествовало више од 50 мештана, у оквиру које смо уредили парк, засадили тује и цвеће”.

Према речима Спасоја Милићевића мештанина и предузетника који има своју фирму у Луновом Селу све што је урађено у претходнодних пар година за велику је похвалу. Он је изразио наду да ће се тим темпом наставити, првенствено због младих људи који овде живе и који се баве пољопривредом.

Луново Село биће домаћин других по реду “Михољских сусрета села” који ће уз подршку Града и Министарства за бригу о селу бити одржани у суботу 17. септембра.

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Србији жене у просеку старије од мушкараца и дуже живе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 1. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Заштитне ограде за пешаке, још један од корака ка унапређењу степена безбедности у саобраћају

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Голд гондола“ у измењеном режиму рада

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас су Света Вера, Нада и Љубав

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшени због утаје пореза од препродаје половних возила

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пресуда за покушај убиства Ударио синовца секиром у главу, па добио обавезну меру лечења!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада одмрзла цену млека од 129 динара – У министарству потврдили за „Блиц Бизнис: Више нема ограничења

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворен први Едукативни центар за управљање комуналним отпадом у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА