ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Za 645 đaka prvaka u Užicu od Grada školski pribor i po 5 hiljada dinara

Usled aktuelne epidemiološke situacije svečanosti povodom prijema đaka prvaka u svim užičkim osnovnim školama organizovane su danas, a na teritoriji Grada Užica u školske klupe prvi put je selo njih 645. Grad im je obezbedio poklone, a predstavnici gradskog rukovodstva poželeli srećan početak školovanja.

 

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević poželela je srećan početak nove školske godine svim učenicima, a obratila se i prvacima u OŠ “Dušan Jerković”.

“Danas ste svi sigurno veoma uzbuđeni baš kao i ja, jer imam tu čast i zadovoljstvo da vas pozdravim ispred vašeg grada Užica, da vam poželim srećan početak školavanja i jednog novog razdoblja u vašem životu. Neće mi roditelji i vaši učitelji zameriti ako vam kažem da se na prvom mestu puno družite i kroz igru učite prva slova i brojeve jer znajte da upravo u školi stičete prve prijetelje i drugare. Ja ću vam poželeti da izrastete u dobre i poštene ljude i da budete ponos svih nas. Važno je da čuvate sebe i vašu okolinu, da pomažete jedni drugima ali i da velike uspehe, kojih će kroz školovanje sigurno biti, delite sa vašim drugarima, učiteljima i roditeljima. Đaci prvaci, dobro došli u školsko doba u školske klupe i učionice i neka vam svaki dan školovanja bude lep i poseban kao ovaj danas.”

Gradonačelnica je saopštila i da će ove godine pored školskog pribora, koji je Grad već obezbedio za sve učenike prvog razreda, oni dobiti i po pet hiljada dinara.

Prva Osnovna škola Kralja Petra drugog i ove godine upisala je najviše učenika. Srećan i uspešan početak školske godine poželeo im je Dragoljub Stojadinović zamenik gradonačelnice Užica.

“Poštovani profesori, učitelji, direktori, roditelji dragi naši đaci prvaci danas počinjete jedno novo poglavlje u vašem životu. Verujte mi da je školovanje najlepši period vašeg odrastanja. Danas su mnogi od vas uplašeni neki su nestrpljivi da sednu u klupe, ali verujem da ste svi srećni. Školovanje je period u kome stičete nova znanja, a zapamtite znanje je najjače i najvažnije oružje. Želim vam mnogo sreće, mnogo uspeha, mnogo lepih ocena. Kada naučite prva slova zapišite vaše snove i želje i težite ka tome da ih ostvarite. U ime gradskog rukovodstva u svoje lično ime želim vam srećan početak đačkog doba.”

U izdvojenim odeljenjima OŠ “Aleksa Dejović” u Sevojnu 24 prvaka i njihove roditelje pozdravio je Ratko Trmčić član Gradskog veća za društvene delatnosti:

“Ovo je i za decu i za roditelje događaj koji se pamti. U ime Grada želim im što bezbrižnije školske dane sa dosta druženja i mnogo petica. Drago mi je da svi đaci od prvog do osmog razreda redovno kreću u školu kao što je to bilo i pre korone, nadamo se da će svi biti biti disciplinovani i da ćemo na pravi način iskoristiti ovu mogućnost. Pozivam prosvetne radnike da se vakcinišu jer je to bezbedno i za sve nas, za učenike i uopšte za zdravlje”.

U OŠ ” Nada Matić” đake prvake pozdravio je član Gradskog veća Ivan Stanisavnjević.

“Velika stvar kako za roditelje tako i za decu, siguran sam da ćete zajedno uspeti sve da prevaziđete. Naša dečica su naše bogatstvo i siguran sam da će u školovanju koje im predstoji oblikovati sebe i uživati i da će na kraju svog školovanja, kada za to dođe vreme poneti samo lepe uspomeni. Čestitam vam polazak u školu, zdravi i srećni bili.”

Osim đaka prvaka danas su obavljene i prozivke predškolaca, a gradonačelnica Užica dr Jelena raković Radivojević pozdravila je polaznike Predškolske ustanove Kockica sa kojom Grad ima odličnu saradnju.

“Koliko nam je važno da deca predškolskog uzrasta imaju svoja mesta u vrtićima govori i podatak da je grad na poslednjoj sednici Skupštine doneo odluku o uvećanju subvencionisanog dela sa 50 na 70 odsto. Time se stiču uslovi i za proširenje kapaciteta Predškolske ustanove Kockica što će značajno uticati i na listu čekanja dece za prijem u Predškolsku ustanovu Užice.”

Gradonačelnica je svim predškolcima, njihovim roditeljima i vaspitačima poželela puno lepih trenutaka u narednom periodu sa željom da potpuno spremni, sledeće godine budu, ponosni đaci prvaci.

 

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Летња школа роботике

Сарадња са градом Асуаном у свим областима, наредни сусрет у Ужицу у октобру

Рефест од 24. до 26. јула на Тић пољу

Богат програм “Златиборског културног лета“

СПЦ обележава празник посвећен светим мученицима Козми и Дамјану, у народу познат као Врачеви

Сунчано и врело из дана у дан – морамо се прилагодити јер ће потрајати

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице