OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Za 645 đaka prvaka u Užicu od Grada školski pribor i po 5 hiljada dinara

Usled aktuelne epidemiološke situacije svečanosti povodom prijema đaka prvaka u svim užičkim osnovnim školama organizovane su danas, a na teritoriji Grada Užica u školske klupe prvi put je selo njih 645. Grad im je obezbedio poklone, a predstavnici gradskog rukovodstva poželeli srećan početak školovanja.

 

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević poželela je srećan početak nove školske godine svim učenicima, a obratila se i prvacima u OŠ “Dušan Jerković”.

“Danas ste svi sigurno veoma uzbuđeni baš kao i ja, jer imam tu čast i zadovoljstvo da vas pozdravim ispred vašeg grada Užica, da vam poželim srećan početak školavanja i jednog novog razdoblja u vašem životu. Neće mi roditelji i vaši učitelji zameriti ako vam kažem da se na prvom mestu puno družite i kroz igru učite prva slova i brojeve jer znajte da upravo u školi stičete prve prijetelje i drugare. Ja ću vam poželeti da izrastete u dobre i poštene ljude i da budete ponos svih nas. Važno je da čuvate sebe i vašu okolinu, da pomažete jedni drugima ali i da velike uspehe, kojih će kroz školovanje sigurno biti, delite sa vašim drugarima, učiteljima i roditeljima. Đaci prvaci, dobro došli u školsko doba u školske klupe i učionice i neka vam svaki dan školovanja bude lep i poseban kao ovaj danas.”

Gradonačelnica je saopštila i da će ove godine pored školskog pribora, koji je Grad već obezbedio za sve učenike prvog razreda, oni dobiti i po pet hiljada dinara.

Prva Osnovna škola Kralja Petra drugog i ove godine upisala je najviše učenika. Srećan i uspešan početak školske godine poželeo im je Dragoljub Stojadinović zamenik gradonačelnice Užica.

“Poštovani profesori, učitelji, direktori, roditelji dragi naši đaci prvaci danas počinjete jedno novo poglavlje u vašem životu. Verujte mi da je školovanje najlepši period vašeg odrastanja. Danas su mnogi od vas uplašeni neki su nestrpljivi da sednu u klupe, ali verujem da ste svi srećni. Školovanje je period u kome stičete nova znanja, a zapamtite znanje je najjače i najvažnije oružje. Želim vam mnogo sreće, mnogo uspeha, mnogo lepih ocena. Kada naučite prva slova zapišite vaše snove i želje i težite ka tome da ih ostvarite. U ime gradskog rukovodstva u svoje lično ime želim vam srećan početak đačkog doba.”

U izdvojenim odeljenjima OŠ “Aleksa Dejović” u Sevojnu 24 prvaka i njihove roditelje pozdravio je Ratko Trmčić član Gradskog veća za društvene delatnosti:

“Ovo je i za decu i za roditelje događaj koji se pamti. U ime Grada želim im što bezbrižnije školske dane sa dosta druženja i mnogo petica. Drago mi je da svi đaci od prvog do osmog razreda redovno kreću u školu kao što je to bilo i pre korone, nadamo se da će svi biti biti disciplinovani i da ćemo na pravi način iskoristiti ovu mogućnost. Pozivam prosvetne radnike da se vakcinišu jer je to bezbedno i za sve nas, za učenike i uopšte za zdravlje”.

U OŠ ” Nada Matić” đake prvake pozdravio je član Gradskog veća Ivan Stanisavnjević.

“Velika stvar kako za roditelje tako i za decu, siguran sam da ćete zajedno uspeti sve da prevaziđete. Naša dečica su naše bogatstvo i siguran sam da će u školovanju koje im predstoji oblikovati sebe i uživati i da će na kraju svog školovanja, kada za to dođe vreme poneti samo lepe uspomeni. Čestitam vam polazak u školu, zdravi i srećni bili.”

Osim đaka prvaka danas su obavljene i prozivke predškolaca, a gradonačelnica Užica dr Jelena raković Radivojević pozdravila je polaznike Predškolske ustanove Kockica sa kojom Grad ima odličnu saradnju.

“Koliko nam je važno da deca predškolskog uzrasta imaju svoja mesta u vrtićima govori i podatak da je grad na poslednjoj sednici Skupštine doneo odluku o uvećanju subvencionisanog dela sa 50 na 70 odsto. Time se stiču uslovi i za proširenje kapaciteta Predškolske ustanove Kockica što će značajno uticati i na listu čekanja dece za prijem u Predškolsku ustanovu Užice.”

Gradonačelnica je svim predškolcima, njihovim roditeljima i vaspitačima poželela puno lepih trenutaka u narednom periodu sa željom da potpuno spremni, sledeće godine budu, ponosni đaci prvaci.

 

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla