ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

XII Чикер МТБ Маратон

Бициклистички „Чикер“ маратон 2024. године стартује у Краљеву 23. јуна и после 10 дана вожње кроз најлепше пределе Србије и Републике Српске завршава се на Палама 2. јула. На траси дугој 400км бициклисти од Краљев пролазе кроз Гучу, Ариље, Златибор, Тару, Вишеград, Рогатицу, Соколац и Пале. Другог дана маратона бициклисти пролазе кроз Златибор.

МТБЦ ‘’ЧИКЕР’’ из Краљева формиран је 25. 10. 1996. године као удружење грађана са 16 чланова. Данас клуб броји око 50 чланова, различите старосне доби. МТБЦ ‘’Чикер’’ је првенствено формиран као рекреативни клуб, али је убрзо формиран и такмичарски део.

У својој историји, МТБЦ ‘’Чикер’’ имао првака СРЈ у јуниорској конкуренцији, првакињу и вицепрвакињу СРЈ у женској конкуренцији, спортисткињу града Краљева, као и освајање 8. места, такмичара нашег клуба, на Балканском првенству.

Са друге стране, у свету планинског бициклизма, МТБЦ ‘’Чикер’’ је познат и по организовању вишедневних рекреативнихтура. Од 2012. године МТБЦ “Чикер”, у сарадњи са туристичким организацијама из Србије и Црне Горе, организује “ЧикерМТБмаратон” чија траса креће из Краљева и завршава се у неком од градова у Црној Гори. Прве године маратон је био деоИПА пројекта: “Одрживи развој бициклизма”, који је проглашен за најбољи пројекат прекограничне сарадње у 2012. години, ифинансиран је од стране ЕУ.

Циљ организације маратона је спортско-туристички тј. поред пропагирања бициклизма као спорта, превозног средства и здравог начина живота, marathon промовише и туристичке и културне потенцијале две земље. Маратон пролази кроз брдско-планинске пределе, обилазећи при том туристичке центре, као И културне И друге знаменитости на тим територијама.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почиње реконструкција Водоторња на средњовековној тврђави Стари град у граду Ужицу

Уз Џејлу Рамовић почео РЕФЕСТ на Златибору

Са представницима ужичких предузетника о важним темама за развој привреде

Необична слика стиже нам са Таре

Невероватан случај у Пријепољу: Мушкарац око свог имања поставио електрични проводник и прикључио га на струју из куће

Малинари и хладњачари у Ариљу нису постигли договор

Пребио тинејџера и покушао да изнуди новац: Језиво насиље у Новој Вароши

Вече посвећено Добрили Смиљанић

Субвенције за пољопривреднике – локална власт мора да улаже у брендирање производа