ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Вукова на територији Косјерића из дана у дан све више: Искусни ловац Мирослав устрелио предатора тешког 35 килограма

Косјерић – Осим што су се на територији ловишта Скрапеж, којим газдује Ловачко удружење Косјерић појавили медведи, осим њих све је више вукова. Они неретко причињавају огромне штете у домаћинствима мештана, а под њиховом шапом нашао се велики број оваца. Управо из тох разлога организована је хајка на вука.

Овај ловачки подухват често заврши безуспешно, јер је ова звер надасве опрезна и интелигентна, међутим сада је искусни ловац, Мирољуб Миловановић, ипак успео да одстрели једног предатора.

„Врло је ретко да се ловац током читаве своје каријере сусретне са вуком. Ја сам имао ту, тако да је назовемо, ловачку срећу. Вучица се појавила на 100 метара од мене, али сам сачекао да приђе још ближе. Када је дошла на само 10 метара, онда сам је устрелио. Пресудну улогу у мом случају имало је искуство, јер није нимало свеједно кад сте практично очи у очи са таквом животињом. Али, рука ми није задрхтала”, каже за РИНУ ловац Мирољуб.

Да је вукова у ловишту на територији општине Косјерић, све више и да све чешће праве велике штете мештанима околних села, потврђује и председник Ловачког удружења, Мирослав Јовановић.

„Вука је привукла експанзија популације срнеће дивљачи. Задњих неколико недеља примећен је и праћен чопор од око 6 одраслих јединки вука. Ловци секције Радановци су добили дозволу за одстрел једне јединке вука. Организован је групни лов у ловном ревиру Забава и искусан ловац Мирољуб Миловановић је имао ту срећу да одстрели вучицу тешку 35кг”, нагласио је Мирослав.

Вук је животиња која се веома ретко лови, претходних година ловци су успели да одстреле само две јединке, а пре тога овај предатор нашао се на нишану пре 18 година.

РИНА / ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бројни случајеви експлозија упозоравају на то шта никако не смете радити са плинском боцом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вештачка интелигенција у E-commerce бизнису

ОГЛАСНА ТАБЛА