OГЛАСНА ТАБЛА
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Вукашин (8) свима одржао лекцију о љубави према домовини: Заронио у ледену Дрину, чистио је од гомиле смећаЉубитељи Дрине удружили и очистили је и ове године на манифестацији Дринин дан.

Једна је од најлепших и најчистијих европских река, а колико се Дрина воли и жели сачувати још једном се показало на манифестацији Дринин дан која се одржава у Бајиној Башти.

Попут многих, ни ова водена лепотица није поштеђена изливања отпадних вода директно у њу, као и угрожавања услед немара појединица који бацају смеће дуж целог тока. Стога су се љубитељи Дрине удружили и очистили је и ове године.

– Код кућице на Дрини, која је једна од најпосећенијих туристичких локација у нашем граду успели смо да извучемо доста аутомобилских гума, разне „гвожђурије“. На акцију нас је позвао Јован Јелисавчић, оснивач ове манифестације и сви смо са задовољством то прихватили. У акцији су учествовали људи из Ронилачког клуба Дрина, удружење Академска сцена. Сви смо ми пре свега људи који су одрасли на овој реци и који су јој захвални за сваку годину љубави коју нам је пружила – рекао је за РИНУ један од учесника акције чишћења Радисав Мићовић.

Вредни заљубљеници у реку Дрину мапирали су додатне количине отпада које сада нису могли да извуку, стога се у септембру планира још једна слична акција. На овој сада све симпатије побрао је малени Вукашин Мићовић, који има само осам година а ронио је Дрином како би је очистио од смећа.

– Ја сам одрастао на Дрини и сву ту моју љубав према овој реци, очигледно је да сам пренео на децу. Поносан сам на њега, јер иако је још увек дете схватио колико је важно реке и животну средину одржати чистома и здравима, јер само тада ће и нама бити лепо у природи – додаје Радисав.

Већ неколико година уназад Установа Култура је преузела организацију манифестације Дринин дан и кроз низ активности покушава да скрене пажњу на важност очувања реке Дрине.

Телеграф.рс / Фото: РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla