ОГЛАСНА ТАБЛА
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Вукашин (8) свима одржао лекцију о љубави према домовини: Заронио у ледену Дрину, чистио је од гомиле смећаЉубитељи Дрине удружили и очистили је и ове године на манифестацији Дринин дан.

Једна је од најлепших и најчистијих европских река, а колико се Дрина воли и жели сачувати још једном се показало на манифестацији Дринин дан која се одржава у Бајиној Башти.

Попут многих, ни ова водена лепотица није поштеђена изливања отпадних вода директно у њу, као и угрожавања услед немара појединица који бацају смеће дуж целог тока. Стога су се љубитељи Дрине удружили и очистили је и ове године.

– Код кућице на Дрини, која је једна од најпосећенијих туристичких локација у нашем граду успели смо да извучемо доста аутомобилских гума, разне „гвожђурије“. На акцију нас је позвао Јован Јелисавчић, оснивач ове манифестације и сви смо са задовољством то прихватили. У акцији су учествовали људи из Ронилачког клуба Дрина, удружење Академска сцена. Сви смо ми пре свега људи који су одрасли на овој реци и који су јој захвални за сваку годину љубави коју нам је пружила – рекао је за РИНУ један од учесника акције чишћења Радисав Мићовић.

Вредни заљубљеници у реку Дрину мапирали су додатне количине отпада које сада нису могли да извуку, стога се у септембру планира још једна слична акција. На овој сада све симпатије побрао је малени Вукашин Мићовић, који има само осам година а ронио је Дрином како би је очистио од смећа.

– Ја сам одрастао на Дрини и сву ту моју љубав према овој реци, очигледно је да сам пренео на децу. Поносан сам на њега, јер иако је још увек дете схватио колико је важно реке и животну средину одржати чистома и здравима, јер само тада ће и нама бити лепо у природи – додаје Радисав.

Већ неколико година уназад Установа Култура је преузела организацију манифестације Дринин дан и кроз низ активности покушава да скрене пажњу на важност очувања реке Дрине.

Телеграф.рс / Фото: РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ево како можете помоћи трочланој породици из Косјерића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кобан пад са мотора – Дечак (14) из Пожеге после неколико дана подлегао повредама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Интезивно се ради на решавању проблема мештана Беле Земље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписан конкурс за доделу градских стипендија за ученике средњих школа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене природног гаса за јавно снабдевање од 1. новембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена дизела и бензина остаје иста у наредних седам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА