ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Вук је најпознатији квизаш из Ужица! Појавом је одушевио, награду је одлучио да потроши на најлепши начин

И након Слагалице, Вук није одустајао, наставио је такмичења, па је прву победу достигао у квизу „Стигни ме ако знаш“ и након емитоване епизоде, Србија је опет причала о њему, а он пуног срца истиче да му је заправо то и био циљ.

Вук Ристовић, психолог из Ужица, Србију је најпре одушевио у „Слагалици“, затим и у другим телевизијским квизовима, а у последњем издању квиза „Стигни ме ако знаш“ у 2023. години, први пут је победио.

Иако има тек 29. година, стекао је доста квизашког стажа, прво је пре осам година учествовао у „Слагалици“, када је изгубио за свега шест поена разлике. Пораз га није разочарао, већ подстакао да настави квизашким корацима, па је након тога учествовао у бројним телевизијским квизовима, а најбољи резултат достигао је у квизу „Стигни ме ако знаш“, у епизоди која се емитовала пре неколико дана.

– Одрастао сам читајући књиге и енциклопедије, увек сам тежио ка неким новим сазнањима, па и не чуди што су квизови данас мој мото. – почиње причу Вук.

Учествујући у играма знања, Ристовић је превазишао трему пред камерама, навикао се на телевизијске студије, а не крије да је у првим појављивањима у квизовима био обузет тремом и страхом.

Највише пажње јавности привукао је прошле године, када је по други пут учествовао у Слагалици. Својим спонтаним понашањем и ужичким акцентом освојио је Србију, па је и тада након такмичења говорио за наш портал.

– Схватам зашто сам привукао велику пажњу публике, јер је већина такмичара у квизовима некако стегнута, превише су формали, па ја онда својом опуштеношћу и спонтаношћу искачем из уобичајеног шаблона емисије. – рекао је он тада за Телеграф.рс.

И након „Слагалице“, Вук није одустајао, наставио је такмичења, па је прву победу достигао у квизу „Стигни ме ако знаш“ и након емитоване епизоде, Србија је опет причала о њему, а он пуног срца истиче да му је заправо то и био циљ.

– Не кријем да сам се надао победи, али међутим, када сам дошао на снимање и видео ко су ми противници, наручито Антонио Марковић Тони, који је искусан квизаш, нисам био сигуран да ћу победити. – открива наш саговорник.

Из овог квиза понео је врхунске утиске, а питање које је пресудило победу тицало се стрипа ког је читао у детињству, док му је најтеже пало када му нису признали једно питање везано за „Венеру“, за које истиче да је знао, али је одговорио пребрзо, не саслушавши питање до краја.

– Из ког стрипа је реченица: „Алане, бјеж’мо, њих је двојица, а ми смо сами“?, питање је које пресудило победу, а одговорио сам, што се каже, као „из рукава“, јер сам овај стрип, Алана Форда, читао још као дете у Ужицу.

Као занимљив детаљ који се збивао иза камера након такмичења, Вук је издвојио загрљаје и пољубце са својом Мишел.

Освојену награду одлучио је да потроши на свадбено путовање у Париз и Лондон, са својом вереницом, где ће успут снимати ведео материјал за његов Јутјуб канал „Психо Вук – Пут око света“, који је мешавина едукативног и путописног садржаја, са темама из историје, географије, психологије, религије… Остатак новца већ је намењен за њихово будуће дете, коме су, ако буде девојчица, већ смислили име, Луна Чарна.

И на крају је истакао да је поносан што је Ужичанин, и што свој акценат током студирања није заменио београдским. Наставиће убудуће ка новим успесима, а путовања, као и до сада, доживљавати као страст.

Извор: Телеграм
Фото:Vuk_and_michelle

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама