OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Vučić kumovao jedanaestom detetu Čakarevićima iz Arilja

Arilje – Na proplanku u ariljskom selu Mirosaljci podignuta je jedna od najveselijih kuća u Srbiji.
Ljuljaška u dvorištu stalno je zauzeta, jer Marija i Predrag Čakerević imaju čak jedanaestoro dece, jedno drugom do uveta. Šest kćerki i pet sinova, a kako kažu narednih godina planiraju još dece – da izjednače situaciju, prenosi agencija RINA.

„Dece nikad nije dosta. Kad sam se ženio nisam očekivao da ću ih imati baš 11, al gde čeljad nisu besna, kuća nije tesna. Prebrojavamo se svaki dan,jer uvek neko zafali, a starija deca čuvaju mlađu i tako funkcionišemo godinama unazad“, priča ovaj ponosni otac za RINU.

Predrag je zemljoradnik, drvoseča, ćumurdžija, malinar, krompiraš i sve što treba kako bi nahranio, obukao i iškolovao čalanove brojne porodice. Ranom zorom on je već u njivi ili u šumi, dok Marija se bavi poslovima oko kuće i dece.

„Gajimo maline i sve ih sami oberemo. Deca su vredna i pomažu nam koliko oni mogu. Imamo tri hektara zemlje, gajimo i krompir. Samo deca pojedu dve tone krompira godišnje. Konj Soko je tu sa nama, o njemu brigu vode i stariji sinovi. Sa njim izvlačimo drva za ćumur. Mnogo se radi, ali ne žalim se. Deca su najveće bogatstvo i taj osećaj kad se svi uveče okupimo zaista ne može rečima da se opiše. Srce mi je puno“, priča Predrag.

Kolevka u domu Čakarevića poslednji put se zaljuljala prošle godine, kada je na svet došao Milojko. Sada je stiglo vreme da se najmlađi član porodice krsti, a kum ovim vrednim ljudima sa sela, bio je generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selakovića.

„Za Novu godinu obilazili su nas ljudi iz opštine i pitali kako mogu da nam pomognu i izađu u susret. Ja sam rekao da bih voleo da mog Milojka krsti predsednik Vučić i on su poslali pismo u Beograd. Predsednik nam je poslao pismo i izvinio se što ne može da dođe zbog državnih obaveza, ali je u svoje ime poslao svog blsikog saradnika da krsti dete umesto njega. Velika nam je čast bila i sada mi imamo dva kuma i Vučića i Selakovića“, rekao je Predrag.

Kao po svakom dobrom običaju kum nije došao praznih ruku, već sa punim kesama i kovertom u ruci, a dao je i jedno obećanje koje ljudima u Mirosaljcima puno znači.

„Do naše kuće vodi makadam, a Selaković je rekao da kad kumče prohoda, da će to biti na asfaltu. U ovom selu ima mnogo dece, živi se i radi, pa je i taj put od velike važnosti“, rekao je domaćin iz Mirosaljaca.

Po svemu sudeći, ljuljaška u dvorištu Čakarevića još dugo godina moraće da se podmazuje jer i Predrag i Marija planiraju još dece.

„Sledeće dete ako bude sin zvaće se Aleksandar“, pručio je kroz osmeh vredni Peđa.

Izvor: RINA (GZS)

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Zlatiborskom okrugu 13, u Užicu 7 novih slučajeva zaraze

Oglasna Tabla

Konačnu odluku o policijskom času doneće Krizni štab u naredna dva dana

Oglasna Tabla

Poginuo radnik u Požegi prilikom montaže rendgen aparata

Oglasna Tabla

Počelo asfaltiranje Ulice Ive Andrića

Oglasna Tabla

„Čigota“ na Zlatiboru ulazi u kovid sistem, ispomoć bolnici u Užicu

Oglasna Tabla

Epidemija jača od tradicije: Otkazan Dragačevski sabor trubača u Guči

Oglasna Tabla

Drugi javni poziv za podelu besplatnih komopstera građanima Užica

Oglasna Tabla

Agencija za zaštitu životne sredine: Zlatibor kao preporuka osobama sklonim alergijama

Oglasna Tabla

Predrag Kon: Situacija u vezi s epidemijom koronavirusa u Beogradu popravlja

Oglasna Tabla