13.7 C
Uzice
новембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

VRUĆINE PREKINULE ZRENJE MALINE

Temperature vazduha iznad 30 stepeni ne pogoduju malini i prekinule su njeno zrenje; u zasadima ima veoma malo zrelih malina što dovodi do prekida berbe

Visoke spoljne temperature i suša prekinule su zrenje maline u Moravičkom okrugu. Snežana Dragićević Filipović, savetodavac za voćarstvo u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi u Čačku kaže da je zbog toga prekinuta i berba.

U nižim predelima obrano 50% zasada

– Bila sam prethodnih dana na području Gornjeg Milanovca i Čačka, odnosno u svim delovima okruga koje je zahvatio ovaj sušni talas. Temperature koje prelaze 30 stepeni nikako ne pogoduju malini i svuda se osećaju posledice suše. U zasadima ima veoma malo zrelih malina. Ovde kod nas, na ovom našem području, berba je malo ranije počela tako da je do sada obrano oko 50%. A na području Arilja i Dragačeva, s obzirom na to da se radi o višim predelima, berba maline počinje malo kasnije. Desilo se, dakle, da su ove vrućine presekle zrenje u periodu kada treba da počne intenzivna berba, rekla je Dragićević.

Izvor: dzenarika.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

(VIDEO) Evo kako su uhapšeni radnici Prvog partizana i državljanin Severne Makedonije

Oglasna Tabla

I danas toplo i vetrovito, moguć olujni vetar

Oglasna Tabla

Za napad na izvršitelja do 12 godina zatvora

Oglasna Tabla

Čudotvorni izvor kod Bajine Bašte: ovom vodom lečili su šugu u aziji, a po spas dolaze I nerotkinje! Zovu ga još I ljubavni izvor, evo I zašto

Oglasna Tabla

Luka i Elena osvojili 5 medalja za Užice

Oglasna Tabla

„Lorencačo“ najbolja predstava 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

Oglasna Tabla

Predavanje u Užicu: Eminentni stručnjaci na temu derivacionih mini hidroelektrana

Oglasna Tabla

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla