ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Вршњачко насиље у основној школи у Ужицу

У ОШ Душан Јерковић у Ужицу два дечака сексуално су изнемиравала вршњака.

Вршњачко насиље се десило у другој половини фебруара, а према речима директорке школе Мирјане Максимовић покренути су сви потребни протоколи и васпитно-дисциплински поступци су у току.

Незванично сазнајемо да су два ученика осмог разреда у свлачионици школе између часова, на петоминутном одмору, терали свог школског друга да скине панталоне и љубили по грудима, док се он опирао. Да ситуација буде још гора, ту су била још два дечака, а испред свлачионице више њих, и нико није реаговао.

– Одмах по сазнању о случају насиља које се догодило, школа је предузела све потребне радње у складу са прописаним законским актима: прикупљање информација, обавештавање родитеља, састанак Тима за заститу деце/ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, којем су, по позиву школе, присуствовала и два представника Полицијске управе Ужице и обавештена је Школска управа Ужице. Покренути су васпитно-дисциплински поступци и они су у току. Израђени су оперативни планови заштите за све учеснике и они се спроводе – навела је директорка Максимовић.

Она каже да је школа у “досадашњим деловањима поступила и у наредном периоду ће поступати у складу са прописаним законским актима и Правилником о протоколу поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање”.

С обзиром на то да појединци говоре о заташкавању, „гурању под тепих“, нереаговању и необавештавању од стране школе, напомињем да је школа одмах одреаговала, предузела законом прописане радње, обавестила све оне које је требало да обавести и да чини све у интересу деце – додала је директорка Максимовић.

ГЗС/Курир.рс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Лето са Стојаном Стивом Тешићем на платоу хидроцентрале “Под градом” (ВИДЕО)

Време за куповину некретнине на мору?

Ускоро почиње исплата пензија за јул

Ево када наступају наши представници на Олимпијским играма

На спортским теренима у Турици припреме картинг репрезентације Србије у наредна три месеца

Летњи улични ерски кабаре од 26. до 28. јула

Летњи биоскоп на отвореном одушевио посетиоце на међустаници Голд гондоле

Облачно и свежије – локално могуће непогоде

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације