Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Вршњачко насиље у основној школи у Ужицу

У ОШ Душан Јерковић у Ужицу два дечака сексуално су изнемиравала вршњака.

Вршњачко насиље се десило у другој половини фебруара, а према речима директорке школе Мирјане Максимовић покренути су сви потребни протоколи и васпитно-дисциплински поступци су у току.

Незванично сазнајемо да су два ученика осмог разреда у свлачионици школе између часова, на петоминутном одмору, терали свог школског друга да скине панталоне и љубили по грудима, док се он опирао. Да ситуација буде још гора, ту су била још два дечака, а испред свлачионице више њих, и нико није реаговао.

– Одмах по сазнању о случају насиља које се догодило, школа је предузела све потребне радње у складу са прописаним законским актима: прикупљање информација, обавештавање родитеља, састанак Тима за заститу деце/ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, којем су, по позиву школе, присуствовала и два представника Полицијске управе Ужице и обавештена је Школска управа Ужице. Покренути су васпитно-дисциплински поступци и они су у току. Израђени су оперативни планови заштите за све учеснике и они се спроводе – навела је директорка Максимовић.

Она каже да је школа у “досадашњим деловањима поступила и у наредном периоду ће поступати у складу са прописаним законским актима и Правилником о протоколу поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање”.

С обзиром на то да појединци говоре о заташкавању, „гурању под тепих“, нереаговању и необавештавању од стране школе, напомињем да је школа одмах одреаговала, предузела законом прописане радње, обавестила све оне које је требало да обавести и да чини све у интересу деце – додала је директорка Максимовић.

ГЗС/Курир.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Пријем за племените и храбре Ужичанке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радови на деоници пута Сушица – Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

У току конкурс за стипендирање надарених студената, пријаве до 16. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Несрећа код Пожеге – две особе погинуле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обука за представнике политичких субјеката, удружења грађана и представнике локалне самоуправе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тежак саобраћајни удес у Узићима код Пожеге, троје повређених

ОГЛАСНА ТАБЛА

Летовања су поскупела, а ево где можете проћи јефтиније

ОГЛАСНА ТАБЛА

Држава даје 300.000 динара за почетак бизниса, а остало је још мало времена: Ко и како може да се пријави за субвенције

ОГЛАСНА ТАБЛА

Славица из Ужица је светска путница, до сада је обишла 43 земље

ОГЛАСНА ТАБЛА