OГЛАСНА ТАБЛА
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Vršnjačko nasilje u Bajinoj Bašti

Toliko priče o vršnjačkom nasilju, toliko radionica, savetovanja, edukacije, toliko izjava zvaničnika iz lokalne i republičke vlasti o ovoj temi i njihovoj brizi za decu, a vršnjačkog nasilja iz dana u dan sve više.

Današnji primer stiže iz Bajine Bašte. Katarina Maksimović poslala nam je sledeći mejl:

Poštovani, 

U prilogu Vam šaljem saopštenje povodom napada na mog bratanca, maloletnog Stefana Maksimovića, koji se sinoć desio u Bajinoj Bašti. Molim Vas da isto objavite, kako bi se izvršio pritisak na nadležne institucije i kako bi počinioci bili kažnjeni u skladu sa zakonom. 

Izgleda da u Srbiji, bez pritiska, ništa ne funkcioniše. Ko ne veruje u to neka pita beogradske taksiste. A u saopštenju se kaže:

Nasilje u Bajinoj Bašti: Maloletnika pretukla osmorica mladića

Sedamnaestogodišnjeg  Stefana Maksimovića su sinoć oko ponoći, u bajinobaštanskom kafiću „BB Beer“  pretukla osmorica vršnjaka, od kojih su neki punoletni. Maksimović je tom prilikom zadobio teške telesne povrede po glavi i telu.

Nakon što je došao na rođendansku žurku, na poziv svog vršnjaka, Maksimović se sa slavljenikom pozdravio, ali su ga nedugo za tim verbalno, a nakon toga i fizički, napala osmorica mladića, koje je na takav čin navela maloletna A.M. (17) iz Bajine Bašte, koja je u gradu poznata kao problematično dete.

Stefan  u gradu važi za primerno, jako kulturno i vaspitano dete i odličan je učenik bajinobaštanske gimnazije, nikada nije bio sklon incidentima ili porocima, pa dodatno čudi ovakvo ponašanje prema njemu.

Brine nas činjenica da je Stefan danas bio u bajinobaštanskom Domu zdravlja, ali da nikakav izveštaj o povredama nije dobio, već mu je rečeno da dođe u ponedeljak, kada će se neke nastale povrede umanjiti, što nas navodi na mišljenje da možda neko namerno želi da zataška ovaj napad na njega. Takođe ni policijski službenici još uvek nisu uzeli izjave o ovom incidentu, iako im je uredno prijavljen od strane zaposlenih u Domu zdravlja. Zbog toga apelujemo na sve relevantne državne organe, nevladine organizacije i sve koji se bave ovom problematikom, da se uključe, kako bi nasilnici bili kažnjeni.

Takođe, potrebno je ispitati da li su maloletna lica na pomenutom mestu konzumirala alkohol i druge opijate, da li je bilo obezbeđenja lokala i ako jeste, zašto nisu reagovali prilikom napada na Maksimovića.

Katarina Maksimović, tetka Stefana Maksimovića

Izvor: ozonpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla