OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Vremenski uslovi ne ometaju radove na gondoli (VIDEO)

Vremenski uslovi ne ometaju radove na izgradnji zlatiborske gondole. Trenutno se na međustanici gondole vrše elektro radovi koje izvodi firma „Elkoms“ doo iz Beograda uz asistenciju tehničara iz „Pome“ iz Francuske. Krajem januara biće napravljen presek i tada će se znati tačan datum otvaranja ove turističke atrakcije, kažu u „Gold gondoli“.

Od polovine januara nastavljeni su radovi na montaži preostalih delova na međustanici zlatiborske gondole, kao i montiranje sajle na prvom delu trase, od početne do međustanice. To podrazumeva izvlačenje početne , a zatim i glavne sajle. Sve se radi po planu i za sada nema kašnjenja, kaže direktorka „Gold gondole“, a vremenski uslovi ne predstavljaju problem, jer ono što je od vremena zavisilo – već je urađeno.

„Pored pomenutih poslova ostalo je da se završe garaže na međustanici. To su garaže za kabine sa leve i desne strane objekta, a radi se i nadstrešnica iznad međustanice. Ostalo je i razvlačenje i montiranje telekomunikacionog kabla na čitavoj trasi. Jedino se tu može malo odstupiti od utvrđene dinamike jer je nemoguće da dizalice izađu na vrh Tornika zbog vremenskih uslova, ali čim se malo stabilizuje vreme – i posao će se završiti jer će put biti očišćen,“ objašnjava Bojana Božanić, direktorka JP „Gold gondola“.

Od građevinskih radova u planu je nastavak na konstrukciji garaža za skladištenje kabina i završni radovi na platformama za ukrcavanje koji uključuju radove na ugradnji zaštitnih ograda i izgradnji pristupnih stepeništa. Nakon toga sledi pozicioniranje pogonskih motora i reduktora koji će pokretati gondolu, a zatim završna testiranja i finalna priprema za prevoz putnika, što prema procedurama i standardima proizvođača opreme traje od 7 do 9 nedelja .

„Do kraja januara očekujemo menadžera „Pome“ da ponovo dođe kod nas (bio je tu i krajem novembra) kako bi razgovarali o puštanju gondole u probni rad i tada ćemo imati konkretnije informacije o tome koliko će to trajati i kako će sve izgledati.“

Uporedo sa radovima, priprema se potrebna dokumentacija za dobijanje upotrebne dozvole kako bi do kraja aprila sve bilo spremno da gondola krene sa prevozom prvih putnika.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U ponoć ističe rok za prijavljivanje za pomoć od 100 evra

Oglasna Tabla

Vitaminska bomba: Krem čorba od celera i jabuke

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za petak – 5. jun

Oglasna Tabla

Danas dodeljeni ugovori za zaposlenje 53 lica u Novoj Varoši!

Oglasna Tabla

Ubrzani radovi na rekonstrukciji puta Užice – Sušica

Oglasna Tabla

Hiljade čamaca i ovog jula zaploviće Drinom

Oglasna Tabla

Gimnazije u Užicu, Požegi i Prijepolju upisuju računarska odeljenja, užicka dobija jedno sportsko

Oglasna Tabla

Neverovatna majstorija Danila Petronijevića (11): Sam sebi napravio kuću

Oglasna Tabla

Raspisani pozivi za mere aktivne politike zapošljavanja

Oglasna Tabla