ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Временски преокрет у наредном периоду

У среду ће бити мало хладније али углавном суво, затим следи јаче али краће отопљење, посебно у петак. За викенд је све извесније јаче захлађење и појава снега и у низијама региона.

Почетком следеће недеље хладно, док би од 06. до 08. децембра могло бити нових снежних падавина и у низијама региона. До око 11. децембра би требало остати хладно, затим је могуће отопљење, каже Марко Чубрило у својој најновијој временској прогнози.

У среду хладно али углавном суво. Током дана само понегде провејавање снега, док се после подне очекује претежно сунчано време. Дуваће појачан северозападни ветар који ће увече ослабити и окретати на јужни смер. Дневни максимум у среду од 0 до +7 степени Целзијуса.

У четвртак ће над на доминирати антициклон, док ће се преко средишње Европе премештати нов хладан фронт на којем ће уследити развијање секундарне циклонске активности.

У петак необично топао ваздух долази из северне Африке
Испред тог система јачаће јужно струјање тако да ће ка нама притицати све већа количина ваздуха из Средоземља уз јачање јужног ветра и југа дуж Јадрана. После хладног јутра са слабим мразом током дана у четвртак максимуми до +4 до +13 степени Целзијуса. У ноћи ка петку и у петак до касно после подне у топлом сектору циклона ка нама ће потицати необично топао ваздух из северне Африке те ће уз јак, на ударе и врло јак до олујан јужни ветар бити необично топло и над фенским деловима североистока БиХ, источне и средишње Хрватске, западне и југозападне Србије максимум би могао бити и око +20 степени Целзијуса.

Током дана кише ће бити над западним, југозападним, северозападним и делом средишњих области региона. Уз јак јужни фен на планинама ће се великом брзином отопити готово сав снег. У току ноћи ка суботи и у суботу током дана са премештањем хладног фронта јаче захлађење и брз прелазак кише у снег у свим пределима преко 400 метара надморске висине, а све је извесније да ће и низије имати 2 до 5 часова јаког, влажног снега те би и тамо дошло до формирања тањег снежног покривача.

Планине ће врло брзо вратити сав снег који би дан раније изгубиле. Ветар у окретању на умерен до јак северозападни, док ће се у суботу дневни максимум кретати од -1 до +6 степени Целзијуса. У недељу још мало хладније уз могућ повремен снег и максимуме од -5 до +2 степена Целзијуса.

Почетком следеће недеље суво и хладно
Ујутро мразеви од -8 до -3, локално и око -14 степени Целзијуса, а током дана максимуми од -3 до +2 степена Целзијуса.

У периоду од 05. до 08. децембра на време изнад нас би могао утицати нов циклон над Средоземљем али како се његова путања и снага тренутно не могу одредити постоје велике осцилације о могућем новом таласу снежних падавина којих би било и у низијама јер би свакако било довољно хладно. Максимуми би се око 07.12. требали кретати од -6 до +2 степена Целзијуса. После 11. децембра стоје прве назнаке могућег отопљења.

Сумирано, данас право новембарско време, сутра суво али хладно, затим јаче отопљење, петак би могао донети рекордно високе температуре, док би за викенд уз јако захлађење снега могло бити и у низијама региона.

Извор: Блиц

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји

Уручена Златна повеља књижевници Мирјани Ранковић Луковић

Ново радно време Голд гондоле од 4. марта

„На трци се тркај, не у саобраћају“

Реконструкција водене куле на Старом граду кроз програм ЕУ ПРО Плус

Временска прогноза за суботу – 2. март

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)