ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

У Србији данас облачно, местимично са кишом и пљусковима

У Србији ће данас бити облачно и нестабилно време, местимично са кишом и грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Најнижа температура од 12 до 16 степени, а највиша дневна од 22 до 25. Ветар слаб до умерен, североисточни и источни, у зони пљускова краткотрајно јак и олујни.

У Београду ће бити облачно и нестабилно време, после подне са пљусковима и грмљавином. Најнижа температура око 16, а највиша дневна око 23 степена.

Упозорење на временске непогоде
„До краја овог и почетком следећег месеца наставлја се нестабилно време са плјусковима и грмлјавином. Локално се очекују временске непогоде: град, јак и олујни ветар и велика количина падавина за кратко време, од 20 до 50 мм у зони најинтензивнијих плјускова, понегде и више“, наводи се у упозорењу РХМЗ.

Упаљен метео аларм

Метео аларм данас је на снази у целој Србији, упаљено је нранџасто и жуто упозорење. Наранџасто упозорење је на кишу и грмљавину је на простору Бачке, Баната, Срема, Беогрда, запасне и југозападне Србије, као и у Шумадији, док је у осталим крајевима упаљен жути метео аларм.

Наранжасти метео аларм значи да је време опасно.

„Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе“, наводи се на званичном сајту РХМЗ.

Метео аларм жуте боје значи да је време потенцијално опасно.

„Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике“, пише РХМЗ.

Време наредних дана

У среду без битније промене, променљиво облачно и нестабилно време са повременом кишом и краткотрајним локалним пљусковима са грмљавином. Биће и сунчаних периода. Ветар слаб источни и североисточни. Притисак мало изнад нормале. Минимална јутарња температура од 12°Ц до 16°Ц, а максимална од 22°Ц до 27°Ц. Увече је могућа краткотрајна киша. До краја седмице нестабилно време са сунчаним периодима и дневним развојем облака уз повремену кишу и краткотрајне локалне пљускове са грмљавином. Дневна температура у мањем порасту у четвртак и петак.

Извор: Курир.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Јоакима и Ану

ОГЛАСНА ТАБЛА

Паклене врућине у петак у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

За новчану помоћ државе пријављено 1.100.668 деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Народна банка Србије упозорава на лажне анкете банака

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова изложба у Рефлектору

ОГЛАСНА ТАБЛА

У фокусу Европске недеље мобилности и безбедност деце у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА