ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Временска прогноза за суботу 03. мај

У Србији ће данас бити поменљиво и нестабилно време с кишом и грмљавином, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Најнижа температура од 12 до 16, највиша од 23 до 26 степени Целзијуса, ветар слаб, северни и северзоападни. Током јутра облачно, местимично са кишом, у централним пределима и краткотрајним локалним плјусковима са грмлјавином. На северу Војводине ведро и сунчано време.

У Београду ће данас бити променљиво време с кишом у појединим деловима града и температуром од 16 до 24 степена.

Од метеоропатских реакција могући су умор, главоболја и несаница, а због очекиване биометеоролошке ситуације тегобе могу осетити особе са срчаним и респираторним обољењима. Учесницима у саобраћају саветује се додатна опрезност.

Упозорење на временске непогоде

„Данас се локално интензивни плјускови са грмлјавином (од 20 до 40 мм кише за кратко време, а у зони најинтензивнијих плјускова и више) и локалном појавом града очекују углавном јужно од Саве и Дунава, а сутра само у брдско-планинском подручју источне, јужне и југозападне Србије“, наводи се у упозорењу РХМЗ.

Како објашњавају из РХМЗ то значи да је време опасно. Прогнозиране су опасн

Упаљен метео аларм

Наранџасти метео аларм данас је, због кише и грмљавине, на снази у западној, источној, југоисточној и југозападној Србији, као и на подручју Београда, Шумадије, Поморавља и на Косову и Метохији.

Како објашњавају из РХМЗ то значи да је време опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе..

Време наредних дана

У недељу сунчани периоди уз дневни развој облака са повременом кишом и краткотрајним локалним пљусковима са грмљавином. Већа шанса за пљускове је у западној, централној и јужној Србији, а више сунчаних сати биће на северу. Ветар слаб до умерен северни. Притисак мало изнад нормале. Минимална јутарња температура од 12°Ц до 15°Ц, а максимална од 23°Ц до 27°Ц. Увече је могућа краткотрајна киша понегде на западу и северу. Температура у 22х од 15°Ц до 19°Ц.

У понедељак топлије и спарно са дужим сунчаним периодима у првом делу дана, а поподне нестабилно са развојем облака уз повремену кишу и краткотрајне локалне пљускове са грмљавином, најпре на западу и југу Србије. Киша и пљускови су могући и увече и у ноћи ка уторку.

Од уторка до краја идуће седмице се наставља променљиво и нестабилно време са сменом сунчаних и облачних периода и краткотрајном кишом и локалним

Kurir.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Јоакима и Ану

ОГЛАСНА ТАБЛА

Паклене врућине у петак у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

За новчану помоћ државе пријављено 1.100.668 деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Народна банка Србије упозорава на лажне анкете банака

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова изложба у Рефлектору

ОГЛАСНА ТАБЛА

У фокусу Европске недеље мобилности и безбедност деце у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА