ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Временска прогноза за петак 9. јун

У Србији ће данас бити променљиво облачно и нестабилно време, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином који ће локално бити обилнији уз краткотрајну појаву града нарочито у другом делу дана, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Дуваће слаб, променљив ветар. Најнижа температура од 14 до 17 степени Целзијуса, а највиша од 24 до 27 степени.

И у Београду ће бити променљиво облачно и нестабилно повремено са кишом, пљусковима и грмљавином, који у појединим деловима града локално могу бити обилнији уз краткотрајну појаву града. Дуваће слаб, променљив ;ветар. Најнижа температура ће бити око 17 степени, а највиша око 25.

Упозорење на обилне пљускове

„Наставлја се период нестабилног времена са честом кишом, плјусковима и грмлјавином. Падавине на појединим локалитетима краткотрајно могу бити веома интензивне уз град (где је процењена укупна 10-дневна просечна количина падавина од 40 до 70 мм, у брдско-планинским пределима и до 100 мм). Плјусковите падавине су врло неуједначене по интензитету и неравномерно распоређене у простору, чак и на малим удалјеностима“, наводи се у упозорењу РХМЗ.

Упаљен метео аларм

У целој Србији данас је на снази наранџасти метео аларм због кише и грмљавине, што значи да је време опасно.

„Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе“, наводи се на сајту РХМЗ.

Време наредних дана

У суботу топло и нестабилно са сунчаним интервалима уз дневни развој облака и могућу појаву краткотрајних локалних пљускова са грмљавином. Могуће су локалне непогоде. Ветар слаб променљивог правца. Притисак око нормале. Минимална јутарња температура од 14°Ц до 17°Ц, а максимална од 25°Ц до 28°Ц. Увече је могућа понегде краткотрајна киша.

У недељу и почетком идуће седмице наставља променљиво и нестабилно време са сменом сунчаних и облачних периода и повременом кишом и краткотрајним локалним пљусковима са грмљавином. Температура у постепеном паду у недељу и понедељак.

Извор: Курир

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Јоакима и Ану

ОГЛАСНА ТАБЛА

Паклене врућине у петак у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

За новчану помоћ државе пријављено 1.100.668 деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Народна банка Србије упозорава на лажне анкете банака

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова изложба у Рефлектору

ОГЛАСНА ТАБЛА

У фокусу Европске недеље мобилности и безбедност деце у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА