ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Временска прогноза за петак, 8. децембар

У Србији ће данас бити облачно и хладно време, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Пре подне слаба киша и суснежица у нижим пределима, у брдско-планинским слаб снег. После подне суво уз смањење облачности. Ветар слаб и умерен северозападни. Најнижа температура од нула до три степена, а највиша од три до седам.

У Београду данас облачно и хладно, повремено са слабом кишом пре подне. После подне суво уз постепено смањење облачности. Ветар слаб северозападни. Температура без већег колебања, од два до четири.

Након необично топлог почетка децембра сви се надају снегу, поготово за празнике. А да ли већ сада можемо да прогнозирамо какво нас време очекује у новогодишњој ноћи, али и првих дана следеће године, као и какво нас време очекује наредних дана открио је познати метеоролог Недељко Тодоровић у свом укључењу за емисију Пулс Србије.

Он је пружио увид у временске прилике за новогодишњу ноћ, првих дана наредне године, као и за наредних десет дана. Према Тодоровићу, не очекују се озбиљне снежне падавине у том периоду, са топлијим епизодама најављеним од 11. до 14. децембра, док би прва прилика за снег у нижим пределима могла доћи између 20. и 24. децембра.

Потом се дотакао и периода након 24. децембра.

– Дакле, процена за ову зиму је да ће бити нешто мало хладнија него претходна. Биће више падавина, значи кише и снега. Али у некој од тих епизода, ако кажем снежних, забелеће се добро. Невоља у томе је што нико не може поуздано да тврди којег тог датума ће бити. Ја сам напоменуо да ће бити од 20. до 24. децембра, међутим није ни то баш сигурно. Тако да дугорочне прогнозе нису баш захвалне, мада се људи баве тиме, покушавају да их усаврше – рекао је Тодоровић и додао:

Сигурно је да ћемо уживати у тој зимској чаролији. Када гледамо 31. децембар односно Нову годину, мања је вероватноћа да буде снега, већа је вероватноћа да буде кише. Међутим, ја бих био можда мало храбар сад тако да кажем, па да прогнозирам негде од 26. до 29. децембра опет скок температуре, значи један пик на максималне вредности до 15 степени, а онда 30. 31. и можда и 1. јануара да буде захлађење с кишом па са снегом.

Извор: Курир.рс/Л.В.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Да ли је инфлација заиста побеђена?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пчеларима прети лоша година?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Четири особе повређене у тешкој саобраћајној незгоди у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Малинари траже минимално 350 динара за килограм

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дефицит кадрова у грађевинарству, медицини, занатима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Откупне цене млека у Србији међу највишима су у Европи

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Аеро­дро­му „По­ни­кве” по­че­ло раз­ми­ни­ра­ње те­ре­на

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору и у Бајиној Башти одржане промоције књиге „Златиборе питај Тару“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 14. април

ОГЛАСНА ТАБЛА