ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Временска прогноза за четвртак, 7. децембар

У Србији где буде више снежних падавина током дана доћи ће до формирања снежног покривача, најављује метеоролог иван Ристић.

– Поглед у небо указује само на једно долази снег! Током дана облачно прво са кишом која ће брзо прећи у суснежицу и снег, где буде више снежних падавина доћи ће до стварања мањег снежног покривача. Снег ће током ноћи ослабити и на кратко престати. Сутра претежно облачно повремено са слабим снегом, средином дана понегде слаба киша и суснежица. Ветар слаб повремено умерен западни – написао је Ристић на свом Фејбук профилу и додао:

– Највиша температура од два степена до пет степени. До краја недеље задржаће се углавном облачно и хладно ујутру и магловито, са слабим ветром променљивог правца. Највиша дневна температура без битније промене у односу на сутрашњи дан и кретаће се од два до шест степени. Почетком следеће недеље краће отопљење максимална температура у порасту и кретаће се од 10 до 15 степени Целзијусових, али се очекује повремено и киша. Више кише биће у среду и четвртак, 13. и 14. децембра.

Затим од петка, 15. децембра поново долази хладан ваздух и доноси пад температуре!

Подсетимо, Ристић је у дугорочној прогнози за другу половину децембра најавио продоре хладнијег ваздуха који могу донети појаву снега и у нижим пределима, променљиво време уз брзо смењивање хладнијих и топлијих дана које ће се задржати до краја децембра.

– У хладнијим данима најнижа температура кретаће се од -5 степени до 0 степени, а највиша дневна температура кретаће се од нуле до пет степени, у топлијим најнижа од нуле до пет степени, а највиша од пет до 10 степени Целзијусових – казао је Ристић и додао:

– Ове зиме сибирски антициклон утицаће у неколико наврата на време у Европи, али и код нас и донеће веома ниске температуре и доста снега већем делу Европе. Његов долазак највероватније после Нове Године, али се не може искључити и пре већ у другој или трећој декади децембра. Уколико дође до продора хладног ваздуха са истока температура ће пасти испод нуле падаће снег уз умерене јутарње мразеве од -10Ц до -5Ц.

Извор: Курир

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Дино турнеја у градовима суседних држава (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Спортске игре младих од данас у Љубовији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра бесплатни превентивни прегледи у Домовима здравља широм Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех младих атлетичара Младости из Ужица у Дервенти (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли ће доћи до поскупљења јаја за Васкрс

ОГЛАСНА ТАБЛА

Када треба фарбати јаја за Васкрс да би породицу пратили напредак и благостање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубивоје Ршумовић: Купујте деци књиге, па макар их они и поцепали

ОГЛАСНА ТАБЛА

Појачана контрола саобраћаја до 1. маја

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 20. април

ОГЛАСНА ТАБЛА