ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Вредна донација града за ужичку стоматологију (ВИДЕО)

“Брига о људима и нарочито брига о њиховом здрављу, национални је али и наш приоритет у наредном периоду и због тога нас посебно радују све промене које ће се десити у ужичком здравству”, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић после обиласка Службе за стоматолошку здравствену заштиту Дома здравља Ужице. Град је издвојио два милиона динара за набавку неопходне опреме, која ће у значајној мери побољшати квалитет свих стоматолошких услуга и после четири године омогућити одређене хирушке интервенције.

 Према речима градоначелнице и ова донација део је напора и активности, које се реализују са циљем да се на на много виши ниво подигне квалитет свих здравствених услуга.

“Реконструкција и доградња Здравственог центра и Опште болнице Ужице, свакако је највреднији пројекат у ужичком здравству и надамо се да ћемо током ове године кренути у његову реализацију. Такође од стране државе стиже подршка у виду неопходне опреме. У нашу болницу стигла је прва од планиране две магнетне резонанце, и она ће до средине наредног месеца бити у функцији”.

Уз подсећање да је град у протеклом периоду финансирао реконструкцију здравствене амбуланте у Севојну, градоначелница је најавила санацију низа здравствених амбуланти у сеоском подручју али и  отварање здравствене амбуланте на Белој Земљи у простору старе поште.

“Врло брзо очекује нас и отварање у потпуности реконструисаног Антитуберкулозног диспанзера где смо заједно са ЕУ ПРО програмом уложили 490 хиљада долара. Настављамо да улажемо у здравство и на овај и на све друге начине, са циљем да се грађани Ужица у нашим здравственим установама имају третман и услуге којима ће бити задовољни.  Истина, чека нас доста посла, али смо спремни да заједничким радом и ангажовањем и овај циљ испунимо”, поручила је градоначелница.

Уз захвалност на донацији, др Александар Лазић вд директора Здравственог центра Ужице, нагласио је да ће са новом опремом ова служба моћи да обавља све стоматолошке интервенције.

“Мени је изузетна част да могу да кажем да је након низа донација и улагања у стоматолошким амбулантама у школама, дошао ред и на ову службу, где смо добили нове стоматолошке столице и након четири године поново пустили у рад физиодиспензер, који је неопходан за рад оралног хирура и са којим је једино могуће радити захтевне интервенције на кости. Микро мотори за рад у служби  протетике намењени су за прављење протеза за наше најстарје суграђане. Нама је драго да смо сачували квалитетан кадар, 16 стоматолога од којих су 12 специјалисти својих грана стоматологије, тако да поред кадровског са новом опремом испуњавамо и све остале услове”.

Служба за стоматолошку здравствену заштиту ужичког Дома здравља ради сваког дана уз дежурства викендом и збрињава одрасло становништво уз ослобађање од плаћања одређених категорија становништва, које су дефинисане законом.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа