ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Vračara opljačkala ženu iz Kosjerića

POŽEGA – Pred Osnovnim sudom u Požegi odložen je početak suđenja Đ. P. iz Bogatića, optuženoj da je jednoj ženi iz Kosjerića, kojoj se predstavila kao vidovnjakinja i isceliteljka crne magije, prevarom uzela veliki novac.

Đ. P. se 12. decembra prošle godine nepozvana pojavila na vratima kuće M. S. iz Kosjerića i ovoj ženi rekla da će joj 14-godišnja ćerka umreti. Rekla je o sebi da može da predvidi nesreću, ali i da skine crnu magiju zbog čega je i došla da joj pomogne. Preplašena M. S. poverovala je neznanoj gošći.

Da bi joj skinula „zle čini“ Đ. P. je od M. S. tražila da u čaršav zavije hleb, so, kafu i sav novac koji ima u kući i da taj smotuljak tri dana drži na ormaru. Ne sumnjajući u prevaru, M. S. je u čaršav stavila 3.000 evra i 7.000 švajcarskih franaka. Pošto je odradila sve kako joj je rečeno, Kosjerka je izašla iz sobe u kojoj je ugostila „vidovnjakinju“, ali kada se vratila nje nije bilo.

Ni iznenadni nestanak žene „koja je došla da joj pomogne“ nije bio sumnjiv M. S. Da je bila žrtva prevare shvatila je tek posle tri dana kada se popela da sa ormara skine onaj čaršav, ali njega tamo nije bilo. Slučaj je prijavila policiji koja je nekoliko dana kasnije u Bogatiću pronašla i uhapsila Đ. P. koja je poznata po sličnim nedelima.

Optužnicom joj je na teret stavljeno da je počinila krivično delo prevare pošto je ženu iz Kosjerića dovela u zabludu. Đ. P. je tokom istrage porekla navode optužnice, a juče se nije pojavila na početku suđenja.

Izvor: Blic

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Честитке за нове успехе и признања ужичких гимназијалаца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за петак – 19. април

ОГЛАСНА ТАБЛА

Они су око нас – препознај и номинуј своје хероје за 2024!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гондола од сутра у редовном режиму рада

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова епизода емисије „У загрљају Златибора“ – Црква брвнара у златиборском селу Јабланица (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Превентивни прегледи 21. априла у Дому здравља у Чајетини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сви локални избори истог дана – 2. јуна!

ОГЛАСНА ТАБЛА

33. седница Скупштине града Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена масти за три године скочила 160 одсто: Стручњаци откривају у чему је проблем

ОГЛАСНА ТАБЛА