ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Враћају се мере против ковида: Обавезне маске у здравственим установама, тестирање пацијената…

Радна група Министарства здравља за поступање у условима пандемије ковида донела је препоруке за поступање на нивоу примарне здравствене заштите и болничких установа.
Једна од донетих препорука је и обавезно ношење заштитних маски у свим здравственим установама, саопштено је из института „Батут“.

Одређено је обавезно тестирање на ковид свих запослених у здравственим установама, уколико имају симптоме акутне респираторне инфекције, и њихова обавезна контрола и тестирање након прележане инфекције.

На нивоу болничких установа обавезно је тестирање пацијената као услов за хоспитализацију, неопходно је тестирање за пријем на хематолошка и онколошка одељења, као и одељења геријатрије и одељења где се лече пацијенти са примарним и тешким имунодефицијенцијама

Уведена је и забрана посета болницама које су у надлежности Комисија за превенцију болничких инфекција.

Комисије за превенцију болничких инфекција у здравственим установама су дужне да у наредних седам дана направе процену епидемиолошке ситуације и дају предлог мера, као и да редовно прате епидемиолошку ситуацију.

У погледу болничких капацитета за смештај хоспитализованих пацијената оболелих од ковида, Радна група је заузела став да за сада није неопходно њихово додатно проширење.
Број оболелих од новог соја корона вируса у Србији је знатно порастао, а у здравственим установама у којима грађани могу да се тестирају су све веће гужве.

Институт за онкологију и радиологију Србије од петка је поново забранио посете тој установи због пораста броја оболелих од корона вируса. Неопходно је ношење маски, као и ПЦР тест за оне који се примају на болничко лечење.

021

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА