ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Вожња гондолом по највишим стандардима

Највећи успех за више од три године рада Голд гондоле су задовољни путници за које је вожња најдужом гондолом на свету искуство ван сваке категорије, а за то је била потребна дугогодишња посвећеност до најситнијег детаља. Зато и не чуди да је баш међу првима ЈП „Голд гондола Златибор“ добило Решење о издавању одобрења за рад жичаре у земљи јер је препознато као инсталација која функционише по највишим стандардима европских жичара.

Наша жеља је да производимо најлепше успомене због којих су нам, од почетка рада, приоритети безбедност путника и беспрекорно функционисање инсталације што се одразило кроз позитивну оцену извештаја Института за рударство и металургију Бор. Ова врста документа је гаранција квалитета нашег рада, али и доказ да је сваки корак приликом изградње најдуже гондоле на свету пажљиво планиран и усклађен са најсавремењијим трендовима по којима функционишу жичаре.

Ажурно вођење документације о раду жичаре, као и правовремена обука запослених, олакшала је прикупљање документације. ЈП „Голд гондола Златибор“ је одмах по стицању законских услова, поднело захтев и добило позитиван извештај о стручном прегледу гондоле број ГГ 01/23 Инситута Бор, као и одобрење за рад, уз упис Голд гондоле у Уписник жичаре од стране Дирекције за железнице. Подсећамо да је наше предузеће и до тог тренутка, свој рад и пословање усклађивало са позитивним законским прописима Републике Србије и међународним стандардима који уређују ову област.

Добијањем позитивног извештаја о стручном прегледу Голд гондола је сврстана међу прве жичаре које су стекле одобрење за рад. Стручним прегледом утврђено је да је постројење жичаре адекватно опремљено, као и да се одржава у складу са прописима и техничким условима који се односе на конструкцију, опрему, одржавање и опремљеност прописаним уређајима.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, примењујући Закон о жичарама за транспорт лица и Правилник о стручном прегледу жичара за транспорт лица и специфичних вучних инсталација, овластило је Институт Бор за стручни преглед жичара и специфичних вучних инсталација. Дирекција за жичаре је издала Решење о издавању одобрења за рад, између осталог, и на основу извештаја о стручном прегледу Института у Бору.

Трасом дугом скоро 9 километара, најдужа је једносегментна панорамска гондола на свету. Капацитета 800 путника на сат у 72 кабине са по 10 места, и са могућношћу максималног капацитета од 90 кабина и 1000
путника, креће се максималном брзином од 6 метара у секунди. У сарадњи са реномираним француским произвођачем Компанијом Пома комплетна инсталација урађена је у складу са највишим стандардима заштите животне средине.

Златиборска Голд гондола је за веома кратко време постала не само највећа туристичка атракција, већ и симбол модерног концепта забаве на планини. За три године рада превезла је више од 800 000 путника нудећи разноврсне садржаје у складу са здравим стиловима живота и друштвено одговорним пословањем.
 
Голд гондола

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

СПРЕМИЋЕТЕ ИХ БРЗО, А ЈОШ БРЖЕ ПОЈЕСТИ: Пица мафини – Сјајна комбинација за све љубитеље сочних пита и теста

Временска прогноза за недељу – 26. мај

„Да нико не буде изостављен“

Таксисти ће морати да имају камеру у возилу ако се усвоји нови закон

Ужички ватрогасци спасили две жене и дете из аутомобила у бујици

У којим државама је неопходно путно осигурање?

Бесплатни очни прегледи – Еликсир 26.маја

Златиборски Еко Aграр добитник награде „Најбољи у Агробизнису“

Распуст у Србији – четири различита датума почетка летњег одмора за четири категорије ђака