10.8 C
Uzice
новембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

VOZAČE VREBAJU NOĆNI RADARI

Od prvog dana sledeće nedelje počinje pojačana kontrola na drumovima Srbije. Naši „saobraćajci“ dobili 50 najsavremenijih uređaja za merenje brzine.

UPRAVA saobraćajne policije opremljena je sa još 50 najsavremenijih radarskih uređaja za merenje brzine koji mogu da se koriste i u noćnim uslovima, u šta će se uveriti naši vozači već početkom sledeće nedelje.

– Od ponedeljka, 21. avgusta i naša saobraćajna policija će, baš kao i sve članice međunarodne organizacije TIPSOL (28 zemalja Evrope) uključiti u akciju pojačane kontrole brzine vozila na drumovima – kaže Boban Milinković, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP Republike Srbije.

On dodaje da će posebnu pažnju posvetiti noćnim kontrolama, što savremeni radari omogućavaju.

– Istovremeno će se kontrolisati i alkoholisanost vozača jer je vožnja pod dejstvom alkohola uzrok velikog broja nesreća. Statistika je tu jasan pokazatelj – kaže Milinković. – U poslednje dve godine je na našim drumovima poginulo 1.206 ljudi, a čak 244 je nastradalo u udesima u kojima je neki od učesnika vozio pod dejstvom alkohola. Veliki doprinos smanjenju broja udesa u saobraćaju pod dejstvom alkohola daje i akcija koju već 10 godina zajednički sprovode Uprava saobraćajne policije MUP Srbije i Apatinska pivara „Dok pijem ne vozim“.

Prosečno se, godišnje, u Srbiji iz saobraćaja isključi oko 50.000 vozača zbog nedozvoljene količine alkohola u krvi, dok je njih oko 10.000 moralo da bude zadržano na trežnjenju.

– Ovakve akcije daju sjajne rezultate, jer deluju i preventivno – kaže Milinković kome je generalni direktor Apatinske pivare Vladimir Novaković uručio novu donaciju od 10 najsavremenijih alkometara.

Ukupno, za poslednjih deset godina, donirano je 105 alkometara.

USKORO NOVI ZAKON O SAOBRAćAJU

SVI pravilnici neophodni za unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije su završeni, pa i onaj na koji se čeka još od 2009, Pravilnik o tehničkim pregledima.

– Pravilnici će biti usvojeni istovremeno kada i novi zakon o bezbednosti saoobraćaja koji će vrlo brzo ući u skupštinsku proceduru – kaže Boban Milinković.

Izvor:novosti.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla

Tajna pametne dece je u rečima koje čuju od svojih roditelja

Oglasna Tabla

На данашњи дан почела је Колубарска битка

Oglasna Tabla

Dva proverena recepta za savršen kiseli kupus

Oglasna Tabla

Ratni tenk „hočkis” iz Drugog svetskog rata pomeren zbog uređivanja platoa

Oglasna Tabla

Srbija prodaje 22 vojna kompleksa: Ponuđene kasarne, skladišta i jedna komanda

Oglasna Tabla

Poslednja utakmica u Užicu – Sloboda danas želi da kruniše jesen!

Oglasna Tabla

10 tipova ljudi na srpskim slavama

Oglasna Tabla