9.2 C
Uzice
мај 25, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

VOLITE VIŠE PSE ILI MAČKE ?

Nizu istraživača koji analiziraju razlike između ljubitelja pasa i mačaka pridružio se i „Fejsbuk“ ispitujući ponašanje čak 160.000 ljubitelja životinja. Analizirajući korisnike koji su postavljali fotografije životinja, „Fejsbuk“ je zaključio da je 30 posto ljudi koji su delili slike mačaka „singl“, u poređenju sa 24 odsto onih koji su pokazivali fotografije pasa. Mit o usedelici u godinama okruženoj mačkama je razbijen jer je istraživanje pokazalo da ljubitelja maca ima u svim uzrastima i među oba pola.

Potvrđeno je da su ljubitelji pasa ekstrovertniji i društveniji (u proseku imaju 26 prijatelja više) i očekivano, češće žive na selu jer njihovim prijateljima treba više prostora. Ali, mačkaroši su pozivani na više događaja, a prednost u druženju daju onima koji razumeju njihovu ljubav prema krznenim životinjama. Takođe, od njih ćete češće čuti žalopojku da su umorni.

Kad je reč o zabavi, i tu se razlikuju. Ljubitelji maca preferiraju kućne aktivnosti, poput gledanja televizije, filmova i čitanja knjige na udobnom kauču. Vole naučnu fantastiku i akciju, dok njihovi rivali uživaju u ljubavnim pričama. Mada im se ukus razlikuje, tačke spajanja su serija „Sajnfeld“, film „Veliki Getsbi“ i crtani „Zaleđeno kraljevstvo“ u kojima su obe grupe uživale.

Izvor:novosti.rs/foto:static1.squarespace.com

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novi građanski zakonik, novi termini – šta je rodilja, a šta „namervana majka”

Oglasna Tabla

Danas toplije, sa dužim sunčanim intervalima

Oglasna Tabla

Kako da poboljšate detetov intelektualni razvoj u prvih pet godina

Oglasna Tabla