OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Vojska Srbije u Ivanjici i Arilju sanira posledice poplava

Ivanjica, Arilje – Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je vodozahvat Rzinje u opštini Ivanjica, gde će pripadnici Vojske Srbije od danas izvoditi inžinjerijske radove neophodne za uspostavljanje vodosnabdevanja u Ivanjici, i pripadnike Druge brigade kopnene vojske koji su angažovani na sanaciji puta u ivanjičkom selu Vučak, koji je nabujala Moravica prethodnih dana potpuno uništila, saopšteno je na sajtu resornog ministarstva.
General Mojsilović je pripadnike Vojske Srbije obišao sa predsednikom opštine Ivanjica Zoranom Lazovićem, sa kojim je prethodno razgovarao o doprinosu Vojske Srbije brzoj normalizaciji života građana tog kraja.
Nakon obilaska, načelnik Generalštaba je odao priznanje inžinjercima Vojske Srbije za profesionalno izvršavanje zadataka i veliki trud da se put koji meštanima sela predstavlja jedinu vezu sa ostatkom opštine što pre osposobi za upotrebu.
Osim u Ivanjici, gde je Vojska Srbije angažovala i auto-cisterne za vodosnabdevanje građana, pripadnici Vojske Srbije angažovani su na otklanjanju posledica poplava i u drugim opštinama. U Arilju pomažu u raščišćavanju poplavljenih domaćinstava, u Blacu su angažovani na vodosnabdevanju, dok u Despotovcu i Prokuplju utvrđuju potrebe i mogućnosti za angažovanje Vojske Srbije u danima pred nama.

Sanacija puta u selu Vučak, opština Ivanjica, Foto: Min. odbrane

 

Nakon vremenskih nepogoda koje su početkom nedelje zadesile gotovo celu Srbiju, pripadnici Vojske Srbije su na zahtev jedinica lokalne samouprave među prvima pružili pomoć ugroženom stanovništvu, potvrđujući tako spremnost da se u kratkom roku angažuju na bilo kojem delu teritorije radi zaštite života i imovine. U Kraljevu i Mataruškoj Banji su bili angažovani na ojačanju nasipa uz obalu reke Ibar, dok su u opštini Mali Zvornik postavljanjem teškog mehanizovanog mosta u kratkom roku omogućili ponovno uspostavljanje saobraćaja na lokalnom putu Amajić – Donja Trešnjica.

U skladu sa situacijom na terenu Vojska Srbije će i narednih dana nastaviti da pomaže najugroženijim lokalnim samoupravama.

Izvor:GZS/Foto: Min. odbrane RS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Epidemija jača od tradicije: Otkazan Dragačevski sabor trubača u Guči

Oglasna Tabla

Drugi javni poziv za podelu besplatnih komopstera građanima Užica

Oglasna Tabla

Agencija za zaštitu životne sredine: Zlatibor kao preporuka osobama sklonim alergijama

Oglasna Tabla

Predrag Kon: Situacija u vezi s epidemijom koronavirusa u Beogradu popravlja

Oglasna Tabla

Omlet sa tikvicama

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za sredu – 8. jul

Oglasna Tabla

Vučić: Vakcinisaćemo dva miliona ljudi

Oglasna Tabla

Policijski čas u Beogradu od petka do ponedeljka

Oglasna Tabla

Čajetina odoleva infekciji Covid 19

Oglasna Tabla