ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Војска расписала конкурс за пријем нових 100 подофицира у професионалну војну службу

Министарство одбране и Војска Србије расписали су јавни конкурс за пријем нових 100 подофицира у професионалну војну службу у јединице Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

Право пријављивања имају пунолетни грађани Републике Србије до 27 година, који су завршили четворогодишњу средњу школу, задовољавају психофизичке, безбедносне и остале критеријуме предвиђене конкурсом, наводи Министарство одбране.

Младићи и девојке који прођу процес селекције биће упућени на шестомесечни Курс за подофицире након чега ће добити чинове и ступити у професионалну војну службу.

Потенцијалним кандидатима нуди се запослење у 204. и 98. ваздухопловној бригади, 250. ракетној бригади за противваздухопловна дејства, 126. бригади ваздушног осматрања јављања и навођења и 210. батаљону везе. Места службовања будућих водника биће – Београд, Ниш, Нови Сад, Крагујевац, Панчево, Сомбор, Младеновац, Батајница, Стари Бановци, Јаково, Качарево, Лађевци и Зуце.

У складу са жељама и склоностима, кандидати ће, између осталих, моћи да конкуришу за формацијска места – техничара за авионе, хеликоптере, радаре, рачунаре, наоружање, електро и радио опрему, затим за позиције радио-релејаца, радио-телепринтериста и телефониста, као и за мноштво позиција оператора и возача. Из тог разлога, један од услова за конкурисање на више од половине формацијских места је поседовање возачке дозволе Б категорије.

Током трајања Курса за подофицире РВ и ПВО кандидати ће бити смештени у центрима за обуку Војске Србије где ће имати обезбеђену бесплатну исхрану, здравствену заштиту као и редовна месечна примања.

Успешним завршетком шестомесечног Курса они ће стећи услов да буду произведени у чин водника и да започну професионалну каријеру на формацијском месту за које су конкурисали.

Поред сигурног запослења и редовних примања, статус професионалног подофицира Војске Србије доноси бројне погодности попут могућности решавања стамбеног питања по веома повољним условима, сталног усавршавања и напредовања у служби.

Конкурс за пријем подофицира у РВ и ПВО изузетна је прилика за све младе људе који воле рад са војном техником, негују патриотске вредности и маштају да постану део плавог строја наше војске.

Рок за пријављивање је до 30. јуна, а детаљне информације могу се добити у Команди Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране на телефоне: 011/3074-011, 011/3074-073 и 011/3074-008.

Текст конкурса са детаљима услова, листом формацијских места и поступком избора може се погледати на следећем линку:

<https://www.mod.gov.rs/lat/18850/javni-konkurs-za-prijem-u-profesionalnu-vojnu-sluzbu-u-svojstvu-podoficira-18850>

Извор Telegraf
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сутра до 32 степена, а онда опет потоп: Најновије упозорење РХМЗ: Ево какво нас време очекује од понедељка

Закон не забрањује продају електронских цигарета деци, а хемикалије које удишу су и те како штетне

Минимални годишњи одмор 20 радних дана, али радно искуство и школа доносе и дуже летовање

Сезона одмора се захуктава: Како најјефтиније плаћати у иностранству?

Ухапшена жена осумњичена да је претукла наставницу у школи на Новом Београду

Друго место за ученике првог разреда ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ на Републичком такмичењу „Пажљивкова смотра 2024“ (видео)

У Дому здравља у Чајетини – бесплатни превентивни здравствени прегледи

Србију чека сунчан и топао викенд, температура до 30 степени

Из културне ризнице града, предавање Миленко Мисаиловић