10.8 C
Uzice
новембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

VODA SA „ZMAJEVCA“ OD JUČE U UŽIČKIM NIKOJEVIĆIMA

JKP „Vodovod Zlatibor“ juče je sa vodovoda Zmajevac u Sirogojnu pustilo u rad pumpe koje će snabdevati vodom za piće stanovništvo užičkog sela Nikojevići.

Vodovod „Zmajevac“ u Sirogojnu izgrađen je 2007. godine, sredstvima opštine Čajetina i donacijom norveške Vlade. Do sada je na njega priključeno oko 900 domaćinstava – priključena su okolna sela, poput Alinog potoka, Gostilja, Rožanstva, ali i užička sela.

„Mi imamo jednu dobru saradnju sa užičkim vodovodom – oni su upućeni na nas i mi na njih, jer mi preuzimamo vodu na Beloj zemlji za potrebe Dautovca i Mačkata, a ovde iz Sirogojna isporučujemo vodu za zaseok Todorići već nekoliko godina. Puštanjem u rad ovog vodosistema za snabdevanje preko rezervoara Gradina, snabdevaćemo i selo Nikojevići“, kaže Rade Jovanović, direktor JKP „Vodovod“ Zlatibor.

Jovanović ističe da je voda tu da spaja ljude i omogući im opstanak na našim prostorima, a ne da stvara razdor između opština i da je sada na užičkim vlastima i MZ Nikojevići da pojednostave procedure i omoguće stanovništvu Nikojevića da se što pre priključe na novi vodovod.

Voda je osnov života i ona pokreće ceo svet, kaže Duško Ljujić, direktor užičkog vodovoda i naglašava da će ovim činom mesštani Nikojevića dobiti jedan kvalitetniji i sigurniji život.

„Ovom prilikom bih naglasio da je ovo samo jedan od mnogo dokaza veoma uspešne saradnje vodovoda iz Užica i vodovoda iz Čajetine. Nastavićemo i dalje sa tom saradnjom, jer ovo je samo jedna od tačaka, jer ih ima dosta, gde mi njima isporučujemo vodu ali i oni nama. Želja mi je da se saradnja sa zlatiborskim vodovodom i dalje nastavi“, kaže Duško Ljujić, direktor užičkog vodovoda.

I sami meštani Nikojevića zadovoljni su saradnjom sa opštinom Čajetina i dobijanjem vode sa Zmajevca, jer kako to kažu, ovo selo oduvek je bilo oskudno sa vodom.

„Vodovod Zmajevac očekujemo već duži niz godina i zato je veliki značaj njegovog puštanja za naše meštane. Selo dobija sigurnost u snabdevanju vodom i ja bih se zahvalio opštini Čajetina što nam je ovo i omogućila“, kaže Bogdan Bogdanović, predsednik MZ Nikojevići.

Iako rukovodstva i Užica i Arilja nisu imala razumevanje i nisu uložila novac za izgradnju vodovoda, opština Čajetina im je ipak izašla u susret, kaže predsednik čajetinske opštine i dodaje:

„Ovim primerom opština Čajetina dokazuje da razume sve potrebe šireg sloja stanovništva, i to ne samo sa svoje teritorije, već i sa teritorije Užica i Arilja, gde ćemo sigurno sa vodovoda Zmajevac pomoći i stanovnicima Mitrića. Ovde će čajetinska opština i JKP „Vodovod Zlatibor“ izraditi projekat, kako bi pustili vodu i na teritoriju opštine Arilje“, naglašava Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Stamatović naglašava da njegove kritike upućene na ime Vlade nisu bile zlonamerne, već upravo u pravcu rešavanja mnogih gorućim problema na nivou Zlatiborskog okruga, poput rešavanja pitanja aerodroma, auto puta, malinara, ali i vode, kako bi se radilo u interesu svih građana. Puštajući vodu za Nikojeviće, Stamatović kaže da je ovo dobar primer kako treba raditi, i da se opština Čajetina ne bavi politikom, prevarama i izmišljanjima, već pomaže stanovnicima da imaju bolji život.

Izvor: zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla

Hoće li marketi u Srbiji ukinuti rad nedeljom

Oglasna Tabla

Potrebno izgraditi 359 sistema za prečišćavanje voda

Oglasna Tabla

Koncert: Samostalni referenti

Oglasna Tabla

Akcija SZS „Uzbuni se“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Slana torta od pečenih paprika: Najbolje predjelo svih vremena i prava kalorična bomba

Oglasna Tabla

Kamere na autoputu neće meriti brzinu

Oglasna Tabla

U planu redizajn male mature, testiranje na dve godine

Oglasna Tabla

Danas oblačno sa sunčanim intervalima, uveče kiša, temperatura do 19 stepeni

Oglasna Tabla