Огласна табла
НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ

Влатко Стефановски трио ове суботе наступа у Ужицу

Jedna od najvećih gitarskih zvezda bivše Jugoslavije, Vlatko Stefanovski, virtuoz na gitari bez premca, koji je ogromnu slavu i kultni status stekao sa legendarnom makedonskom grupom „Leb i sol“, nastupiće ove subote, 27. maja u Užicu sa svojim triom. Koncert će biti održan u Gradskom kuturnom centru, sa početkom od 21:00 sat.

Legendarni gitarista u okviru aktuelne turneje promoviše svoje poslednje studijsko ostvarenje „Taftalidze shuffle”. Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skoplju i kvartu Taftalidze („Taftalidže“) koji ima posebno mesto u njegovom srcu. Pesme su zato posebno intimne i lične, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika.

Pored nekoliko pesama sa poslednjeg albuma, Vlatko će odsvirati i sve one hitove po kojima je poznat, kao što su: „Čuvam noć od budnih”, „Jovano, Jovanke”, „Uči me, majko, karaj me”, „Kao kakao”, „Čukni vo drvo”, „Skopje”, „Makedonsko devojče”, „Mamurni ljudi”, „Gipsy song” i druge.

Stefanovski je počeo da svira gitaru sa 13 godina, a već sa 18 godina osnovao je grupu „Leb i sol”, koja je ubrzo postala jedna od najvažnijih i najpopularnijih rok grupa bivše Jugoslavije, vešto kombinujući makedonsku tradicionalnu muziku i savremeni rok.

Nakon raspada grupe „Leb i Sol”, Vlatko Stefanovski od sredine devedesetih razvija vrlo uspešnu solo karijeru.

Ulaznice po ceni od 1500 rsd su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici GKC-a radnim danima od 11 do 16 sati, kao i u subotu od 19 sati.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Две нове изложбе у Рефлектору

Изложба „Васко Попа-Далеко у нама“

Промоција књиге „Само се срећа рачуна“

Мастерклас гитаре

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра увече се отвара Гулашијада, 50 екипа и концерти

ОГЛАСНА ТАБЛА

Промоција књиге за децу Иване Домановић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт Музичке школе „Војислав Лале Стефановић“

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Coca Cola cup“ у фудбалу у мушкој и женској конкуренцији на стадиону „Радомир Антић“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радост је са децом

ОГЛАСНА ТАБЛА