17.4 C
Uzice
октобар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

VLADO, SINE, OVDE TVOJA UČITELJICA. JA SAM ZA SVE KRIVA!

„Reči koje mi je telefonom uputila starija gospođa koju u prv mah nisam prepoznao, opisuju ovu situaciju: ‘Vlado, sine, ovde tvoja učiteljica. Ja sam za sve kriva, ja sam vas učila da budete dobri i pošteni, a takvi ovde stradaju.’ Od tih reči sam se sledio“, kaže Vlada Milojević.

Prosvetni radnici i učenici održali su još jedan protest ispred Četrnaeste beogradske gimnazije, piše Politika, kako bi podržali Vladimira Milojevića, profesora srpskog jezika kome je uskraćeno pravo da predaje u prosvetnom sistemu Srbije. „Osuđen zbog presude“, „Uništili ste nam dostojanstvo“, „Pravda za profesora Vladu“ samo su neki od natpisa na transparentima koji su se videli na protestu zbog oduzimanja licence za rad jednom od omiljenih profesora vračarske gimnazije, koji je optužen za „nasilje nad učenicom“.

„Dobijam podršku od kolega, učenika, roditelja… Reči koje mi je telefonom uputila starija gospođa koju u prvi mah nisam prepoznao, opisuju ovu situaciju: ‘Vlado, sine, ovde tvoja učiteljica. Ja sam za sve kriva, ja sam vas učila da budete dobri i pošteni, a takvi ovde stradaju.’ Od tih reči sam se sledio. Ja sam naivno verovao u sistem, da mogu da ga popravim, a ispravljao sam krive Drine. Direktorka mi je uručila otkaz, a prosvetni sistem oduzeo nešto što mi nikada nije ni dao – licencu za rad,“ obratio se profesor Vladimir Milojević na skupu ispred gimnazije u kojoj je radio do 6. decembra.

Podršku profesoru pružili su i Forum beogradskih gimnazija, Forum srednjih stručnih škola i veliki broj školskih ustanova iz Vojvodine.

„Okupili smo se, ali ne u dovoljnom broju jer je mnogo profesora u strahu da ne prođu isto kao Vlada Milojević. Imamo podršku sindikata, ali smo stalno u sukobu sa ministarstvom i roditeljima koji nas kritkuju. Moramo da pazimo šta govorimo, a nemamo uslove za rad,“ rekla je Milica Milenović, predsednica Foruma beogradskih gimnazija.

Nedeljnik je već pisao o slučaju profesora Vladimira Milojevića. Sve je počelo 2013. godine u Osnovnoj školi „Branislav Nušić“ gde je Milojević došao u sukob mišljenja sa direktorkom. Suspendovan je sa obrazloženjem da je udario učenicu sedmog razreda knjigom.

Odluci Ministarstva da ga udalji trajno iz učionice prvi su se suprotstavili đaci, a za njima i nastavnici iz drugih škola.

Izvor: www.nedeljnik.rs/foto: Igor Pavicevic
output_bkzdes
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Pinokio kakvog još niste videli“

Oglasna Tabla

Osnovna škola Dušan Jerković najbolja na Olimpijskom treningu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 18. oktobar (petak)

Oglasna Tabla

U 65 škola programi za obrazovanje odraslih

Oglasna Tabla

Tehnološki požar u fabrici u Lučanima, povređena dva radnika

Oglasna Tabla

Berba završena, a rod maline još uvek neisplaćen

Oglasna Tabla

Užas u osnovnoj školi! Đak tukao direktora sedištem od bicikla: Prvo ga je udario u glavu, a zatim mu zadao više udaraca pesnicama!

Oglasna Tabla

Od 1. januara u prodavnicu s cegerom: Evo koliko koštaju papirne, biorazgradive i pamučne kese

Oglasna Tabla