Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Владимиру Лојаници награда за медијски допринос борби против депопулације за 2022. годину (ФОТО)

Одлуком жирија добитник једне од три равноправне награде „Др Марко Младеновић“ за медијски допринос борби против депопулације за 2022. годину је новинар и дописник „Блица“ Владимир Лојаница из Ужица.

Жири у саставу, проф. др Зоран Јевтовић, новинар и књиженик Раде Милосављевић и новинар Александар Аврамовић, прегледао је све приспеле радове, и своје оцене саопштио разменом електронске поште и донео следећу одлуку.

Vladimir Lojanica

– Додељују се три равноправне награде – за медијски допринос борби против депопулације у Србији, које се састоје од плакете и 40.000 динара, а једна од награда припала је и Владимиру Лојаници, нашем дописнику из Ужица за репортажу: „Очинске сузе намученог Боривоја“.

„Очинске сузе намученог Боривоја“ је снажна и епски драматизована прича о нашим наравима и понашањима, посебно према слабијим и немоћнијим. Литерарно вешто конструисана сага о сељаку (прерано остарелом и превише напаћеном) плени пажњу читаоца, од прве до последње речи. Вера у боље сутра за својих петоро малишана, не напушта упорног и вредног човека који не бира послове да би их прехранио.

Владимир Лојаница, награда

Награде су такође добили проф. др Марко М. Ђорђевић, аутор, сценариста и извршни продуцент ТВ серије „Моја дедовина“, као и Емир Личина, новинар из Новог Пазара, за ТВ репортажу „Горштак са Голије: Имаћемо деце колико бог да“.

Новинар „Блица“ Владимир Лојаница, наш дописник из Ужица, ове године је освојио и другу награду на конкурсу за репортажу “Владимир Влада Ћосић” у организацији М новина из Сремске Митровице.

Фото: Владимир Лојаница

Извор: Блиц/Јована Јовановић Кулаш

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог апостола Филипа (Божићне покладе)

ОГЛАСНА ТАБЛА

НЕСТАО БРАТИСЛАВ МИНИЋ: Родитељи очајни, последњи пут се јавио из Ужица, а ОВО је много чудно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уручени уговори пољопривредим произвођачима из Златиборског округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 27. новембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Поскупљење путарине на аутопуту „Милош Велики”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: “Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обичаји правих српских домаћица: Тањир се никада не враћа празан

ОГЛАСНА ТАБЛА