7.6 C
Uzice
24 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Vladimir Živanović – bogat program kulturnog leta i u avgustu

Zlatibor je turistička destinacija koja se posećuje tokom čitave godine, pa zbog toga nastoji da svojim turistima ponudi bogat kulturni sadržaj. Kao i prethodnih godina i ovogodišnje Zlatiborsko kulturno leto prepuno je različitih manifestacija i kulturnih dešavanja. Manifestacije na Zlatiboru su zaista za pamćenje jer se pored bogatog programa izdvajaju i po sjajnoj atmosferi i kao takve privlače veliki broj turista.

Turisti su tokom jula mogli da uživaju u bogatom programu kulturnog leta na Kraljevom trgu i svim koncertnim manifestacijama koje su bile besplatne za turiste ali i u mnogim manifestacijama u okolini samog Zlatibora.

Iz TO Zlatibor kažu da se nalaze na polovini letnje sezone i kada se osvrnu na protekli period i više su nego zadovoljni jer Zlatibor u ovom mesecu beleži bolje rezultate nego prošle godine koja je bila rekordna. Broj noćenja je povećan za 3% a broj dolazaka turista za 5% što doprinosi još većem zadovoljstvu.

„Turisti su mogli da uživaju u raznovrsnim manifestacijama. Početkom avgusta meseca je bio veliki broj sportskih dešavanja održanih na Kraljevom trgu i uglavnom su svi turisti sa kojima smo razgovarali zaista zadovoljni i pokazali su veliko interesovanje jer su sve manifestacije bile itekako posećene“ rekao je Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

U narednom periodu meštani i turisti moći će da uživaju u folklornom festivalu Licidersko srce koji će se održati 16. i 17. avgusta na Kraljevom trgu na Zlatiboru. To je ujedno i prilika da se ugoste deca iz velikog broja zemalja. Biće oko 1000 učesnika i većina njih će doći na Zlatibor a i gosti će moći da uživaju u njihovom nematerijalnom nasleđu, da uživaju u koncertima i prezentaciji tih drugih zemalja. Zlatibor ima priliku da se pokaže kao još jedna otvorena destinacija koja prihvata veliki broj turista iz raznih zemalja.

„Do kraja sezone će na Kraljevom trgu biti još nekoliko koncerata. 20. avgusta nas očekuje koncert Dženana Lončarevića, 22. koncert Nikole Nikolića, pored toga će biti još nekoliko kulturno umetničkih društava, tako da se očekuje zaista dobra posećenost i veliki broj gostiju na Kraljevom trgu. Imamo i 19. avgusta u selu Rožanstvo Sabor „Bez izvora nema vode“ tako da je to još jedna šansa da se turisti dislociraju, da posete naša sela i sve manifestacije koje se održavaju u okolini Zlatibora“, kaže Živanović.

Takođe, Zlatibor je poznat kao destinacija koja nema sezonski karakter poslovanja tako da svi lokaliteti u okolini Zlatibora rade 365 dana u godini. Stopića pećina ponovo beleži rekordni broj posetilaca koji je premašio prošlogodišnji od 82.000.

„Planiramo neka nova ulaganja u samu Stopića pećinu tako da će početkom sledeće godine turisti dobiti još nekih novih ponuda i atrakcija i sadržaja u samoj pećini. Pored toga vodopad u Gostilju, sa bazenom u samom Gostilju je dobro posećen lokalitet, muzej Staro selo Sirogojno. Tu se javljaju i lokaliteti koji su u međuvremenu favorizovani, dobro posećeni, dobro promovisani od strane lokalne samouprave-crkva brvnara u Jablanici, Dobroselici, Prerast u Dobroselici, manastir Uvac i Dubrava koji beleže sve veći broj turističkih poseta“, ističe Vladimir Živanović.

Zlatibor se širi kao destinacija a i sa samom ponudom. Široka i dobra ponuda i raznovrsni sadržaj manifestacija i lokaliteti koji se ovde nude su upravo ono po čemu se Zlatibor razlikuje od ostalih turističkih destinacija.

Izvor:zlatiorpress.rs/Danka Milovanović

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užice podiže spomenik Milovanu Miću Petroviću

Oglasna Tabla

Dve nesreće u Ivanjici, prva sa smrtnim ishodom u drugoj vozač udario pešaka i pobegao

Oglasna Tabla

Prosečna plata u novembru 56.331 dinar

Oglasna Tabla

„Spajalica znanja“ sa svojom dečicom donirala knjige Gradskoj biblioteci (FOTO)

Oglasna Tabla

Jedna ili dve neradne nedelje mesečno: Ministarstvo spremno na dogovor, pravilo će važiti za sve trgovce

Oglasna Tabla

Više od 50 miliona dinara iz gradskog budžeta za sport u Užicu

Oglasna Tabla

Sindikati obrazovanja u Srbiji traže veće plate

Oglasna Tabla

Otvaranje nove ski staze na Torniku

Oglasna Tabla

Održan moleban i litija u Čajetini za SPC u Crnoj Gori (VIDEO)

Oglasna Tabla