OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Vladimir Bojović zadovoljan poslovanjem eko agrara (VIDEO)

Period od juna 2017. do juna 2018. godine za Privredno društvo za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski Eko agrar“ bio je izuzetno turbulentan, ali uspešan. Obeležilo ga je otvaranje mini mlekare u Krivoj Reci, organizovanje brojnih manifestacija, intenzivna saradnja sa stručnim i naučnim institucijama, a poseban akcenat stavljen je na urednu isplatu subvencija čajetinskim poljoprivrednicima.

Ono čime se Zlatiborski Eko agrar najviše ponosi je otvaranje mini mlekare u Krivoj Reci, koja je startovala sa radom pre godinu dana. Za to vreme uspešno se pozicionirala na tržištu Zlatiborskog okruga, tako da se zbog velikog interesovanja od septembra planira proširenje plasmana proizvoda van teritorije okruga, odnosno na veće gradske centre.
„Većina hotela i restorana na Zlatiboru snabdevena je našim sirom i kajmakom. Možemo reći da su kritike najpozitivnije, a sve više je onih koji se raspituju ko je proizvođač i gde mogu kupiti ove proizvode. Ono što je najpozitivnije je to što smo našim proizvođačima koji se bave ovom granom poljoprivrede obezbedili siguran otkup mleka“, ističe direktor Eko agrara Vladimir Bojović.

O uspešnosti poslovanja svedoči i podatak da je Eko agrar isplatio sve subvencije iz 2017. godine, i to pre početka prijema zahteva u 2018. godini.
„Gazdinstva uveliko podnose zahteve po programu za 2018. godinu. Uprkos izmenama u odnosu na dosadašnje programe, sve teče po planu i nadamo se da će se u narednim mesecima realizovati kako je i planirano“, dodaje Bojović.

Eko agrar je u prethodnom periodu organizovao brojne manifestacije, nastupao na sajmovima i trudio se da na najbolji mogući način predstavi lokalne proizvođače.

„Od izuzetnog značaja je realizovanje projekata koji su se odnosili na zapošljavanje mladih, ali i na osavremenjavanje poljoprivredne proizvodnje kroz saradnju sa stručnim i naučnim institutima. Paralenlo sa tim konkurisali smo na mnogobrojne projekte a rezultare konkursa očekujemo u narednom periodu. Na osnovu onoga što smo planirali mislim da imamo čemu da se nadamo“, navodi Bojović. On sa ponosom ističe da su od prošle godine pokrenuli dva velika događaja: stočni vašar u Krivoj Reci (koji će se organizovati svake jeseni i proleća kada se održava vašar u Čajetini). U planu je da od naredne jeseni ovaj sajam postane regionalnog karaktera. Umesto Zimske škole poljoprivrede organizovana je konferencija o poljoprivredi pod nazivom „Aro dan“ koja je okupila najveće stručnjake iz svih oblasti poljoprivrede. Poljoprivrednicima su prezentovane mere subvencije Eko agrara, ali i omogućen susret sa predstavnicima banaka, osiguravajućih kuća, predstavnicima stručnih i naučnih institucija, a mogli su i da saznaju sve informacije vezane za državne podsticaje.

Zadovoljan dosadašnjim uspehom poslovanja Eko Agrara, Vladimir Bojović ističe da će tim mladih ljudi koji vode Eko agrar raditi još intenzivnije, te da se od njih tek može očekivati još projekata i još značajnijih rezultata.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zdrava Srbija u Užicu ponovo prikuplja potpise

Oglasna Tabla

Medved ponovo napao! Meštani okoline Arilja zabrinuti

Oglasna Tabla

Upis dece u OŠ „Petar Leković“ – važne informacije

Oglasna Tabla

Akcija 16000 stabala za 16000 ložišta: Podela besplatnih sadnica na jesen

Oglasna Tabla

Uz pomoć Vlade, u Užicu u toku realizacija 30 projekata

Oglasna Tabla

Letovanje u Zapadnoj Srbiji: Veliki vodič od Drine do Golije

Oglasna Tabla

Prekršajni nalog ubuduće stiže na kućnu adresu

Oglasna Tabla

Jedan novooboleli iz Užica

Oglasna Tabla

Korona podigla učešće za stan i do 30 odsto: Neke banke u Srbiji pooštrile uslove kredita, evo šta se dešava

Oglasna Tabla