ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Влада усвојила уредбу о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју

Влада Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју у 2024. години, којом се распоређује део буџетских средстава у укупном износу од 77.534.504.683 динара.

Овом уредбом прописује се обим средстава, врсте и максимални износи по врсти подстицаја у пољопривреди и руралном развоју за 2024. годину у циљу подршке недовољно развијених области пољопривредне производње и унапређење конкурентности пољопривредних газдинстава, саопштено је из владе.
На иницијативу Министарства за бригу о селу, Влада Србије усвојила је уредбе о утврђивању три програма доделе бесповратних средстава: за куповину сеоске куће са окућницом, куповину минибусева за потребе превоза сеоског становништва и организовање манифестације „Михољски сусрети села” на територији Републике Србије за 2024. годину, јавља Тањуг.

Циљ ових програма је унапређење услова живота и рада у сеоским срединама.

Кроз програм куповине сеоских кућа са окућницом, за који је опредељено 500 милиона динара, подстиче се останак и повратак младих у села, док је за куповину минибусева и решавање питање мобилности сеоског становништва, влада у овој години определила 120 милиона динара.
У циљу неговања традиционалног начин живота и културно-историјског наслеђа, подржана је и манифестација „Михољски сусрети села” са укупно 50 милиона динара.

Политика

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји