Огласна табла
СРБИЈА УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Влада Србије смањила субвенцију за осигурање усева у пет округа

Пољопривредници из Ужица и околине огорчени су уредбом којом је Влада Србије, без најава, смањила субвенцију за осигурање усева са 70 на 40 одсто у пет округа, међу којима је и Златиборски округ.

До пре неколико година, пољопривредници су добијали ту врсту субвенције у износу од 40 процената. Након тога, она је повећана на 70 одсто у пет округа (Златиборском, Моравичком, Подунавском, Шумадијском и Колубарском), због учесталих штета од града и другог невремена, преноси Данас.

Најновијим изменама Уредбе о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју за 2023. годину, која је усвојена 17. марта, а за коју многи пољопривреднци не знају, Влада Србије је субвенцију изједначила у целој земљи, и она сада износи 40 одсто и у пет наведених округа.

У тој уредби пише да се у овој години, подстицаји за ту намену „исплаћују у максималном износу од 40 процената плаћене премије осигурања, односно у максималном износу од 45 одсто плаћене премије осигурања у подручју са отежаним условима рада у пољопривреди“.

Осим пољопривредника, који ће, ако та уредба опстане, издвајати много више новца за осигурање које је, као и све остало, значајно поскупело од прошле године, незадовољне су и осигуравајуће куће, јер ће имати мањи број осигураника.

Многима је у Србији стигла ова порука:
Иза свега се крије Инстаграм превара након које можете да останете без пара

Данас сазнаје да су се поједине осигуравајуће куће прошле седмице обратиле Министарству пољопривреде и тражиле објашњења, али одговоре нису добиле.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Држава опет ограничава цене: Хлеб у Србији јефтинији за три динара

Почео други круг пројекта „Дигитализација пијаца“

Пријаве за новчану помоћи по детету почињу 20. августа

Просечна пензија иде на 45.500 динара: Ово је све што треба да знате о новом повећању

Туристичка организација Ужице отпочела реализацију пројекта “E-CrossPass”

Сирогојно Style узима учешће на Међународном фестивалу амбасада у Прагу

Нове цене горива

Две нове изложбе у Рефлектору

Колапс на путу код Ужица: Обрушило се на стотине кубика камења, киша створила одрон