Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Влада донела решење: Поскупљују путарине, ево ко има попуст

У измени Одлуке о висини посебне накнаде за путарину наводи се да се путарина повећава за 14 одсто онима који накнаду за коришћење аутопута не плаћају путем уређаја за електронску наплату путарине ЕНП, док ће возачи који користе тај уређај имати попуст од шест одсто.

На седници је усвојен Закључак о начину финансирања лечења оболелих од ретких болести у 2023. години, којим су у циљу наставка лечења или започињања њиховог лечења опредељена су средства у укупном износу од 4.300.000.000 динара.

Како се наводи у саопштењу Владе, та средства ће бити употребљена за лекове пацијената за које Републичка стручна комисија за ретке болести донесе одлуку да је лечење неопходно и приоритетно.

Чланови Владе донели су Уредбу о изменама и допунама Уредбе о одређивању критеријума за доделу подстицаја ради привлачења директних улагања у области производње прехрамбених производа, која је само једна у низу мера које се предузимају са циљем повећања продуктивности и конкурентности пољопривредне производње и прехрамбене индустрије.

Ове измене омогућиће остваривање циљева предвиђених Акционим планом за спровођење Стратегије развоја прехрамбене индустрије у Србији, а предложеним решењима биће обезбеђен амбијент за наставак низа активности које држава предузима у циљу омогућавања бржег привредног раста путем директих улагања којима се граде нови капацитети, отварају нова радна места, стичу нова знања која повољно утичу на равномеран регионални развој, али и повећање конкурентности привреде наше земље кроз повећање извозних капацитета.

Унапређење продуктивности и повећање степена додате вредности, као последица инвестиција у постројења и опрему прехрамбене индустрије, допринеће и побољшању позиционирања на тржишту прехрамбених производа у региону и на тржишту ЕУ.

Данас

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Никитовић: Сва расположива механизација на терену, приоритет оспособљавање путних праваца до болесних

Затрашујући призор након удара грома код Ивањице- Пет мртвих оваца лежале су једна преко друге (ВИДЕО)

Карате: Задовољавајућ наступ Ање Милосављевић на првенству Балкана

Успеси ђака ОШ „Димитрије Туцовић“ на републичким такмичењима (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Крвна група открива којим све болестима је ваш организам склон

Четири ствари о новцу које ваша деца требају да науче што пре

Ново поскупљење! Више цене цигарета од 1. Јула: Пушачи ће паклу плаћати и до 610 динара

Изложба „Васко Попа-Далеко у нама“

Промоција књиге „Само се срећа рачуна“