26 C
Uzice
јун 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Viseći most mogao bi da bude interesantan ne samo za Užice, već i za region

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišao je danas radove na rekonstrukciji Starog grada u Užicu gde mu je predstavljena turistička ponuda grada koja predviđa izgradnju visećeg mosta, koji bi spojio magistralni put i tvrđavu, a koja bi, prema proceni užičkog rukovodstva, koštala oko 600 hiljada evra.

„Ovo je jedan od projekata koji bi mogao da bude intersantan ne samo za Užice već i za region. Spremni smo da izdvojimo značajan iznos sredstava i ukoliko projekat dobijemo do kraja godine, početkom naredne godine bi mogao biti odobren, krajem iduće da počnemo sa realizacijom i za dve godine da projekat bude i završen, naveo je Ljajić.

Užice zajedno sa Zlatiborom jedna je od najvećih turistilkih destinacija sa najvećim potencijalom za rast i razvoj, rekao je on i dodao da je cilj ministarstva da se poveća broj stranih turista koji su u prvih sedam meseci ove godine ostvarili 17 odsto noćenja.Prema njegovim rečima, poslednje istraživanje je pokazalo da je 40 odsto stranih gostiju impresionirano kulturnim nasledjem Srbije, 22 odsto gostoprimstvom, a 21 odsto gastronomijom.

Izvor:danas.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Stamatović: Demarš Ambasadi SAD, otkazati angažman Bleru!

Oglasna Tabla

SNS Zlatiborskog okruga donirao pomoć Kraljevčanima vrednu preko milion dinara

Oglasna Tabla

Proleće na Zlatiboru idealno za boravak osoba osetljivih na polene

Oglasna Tabla