ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Više sredstava za infrastrukturne projekte

Budžetom Grada Užica, definisane su i aktivnosti Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj za ovu godinu. Ukupan planirani budžet za infrastrukturne projekte je oko 1,7 milijardi dinara što je, po rečima načelnika Miloja Marića, za nekoliko procenata više u odnosu na prošlu godinu. Prioritet je. kako navodi Marić, da do kraja godine budu završeni već započeti radovi, ali od velikog značaja su i novi projekti.

Miloje Marić, načelnik Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj

Marić navodi da su ove godine za izradu projektne dokumentacije planirana značajna sredstva. „Tu je planirano za izradu planske i projektne doklumentacije za jednosmenski rad osnovnih škola 10 miliona, za rekonstrukciju Zdravstvenog centra 50 miliona dinara ove, ali će i naredne godine biti isto toliko sredstava opredeljeno, i za projekte za stanove za potrebe Vojske Srbije – 10 miliona dinara.“

Prioritet – završetak izgradnje kišne kanalizacije u Karađorđevoj ulici u Krčagovu i Ulici Ive Andrića u Turici

„Značajna ulaganja planirana su na projektima i investicijama koje su započete prošle, a trebalo bi da budu završene ove godine. Nastavljaju se radovi, samim tim i ulaganja u rekonstrukciju javne rasvete u užem jezgru grada i po mesnim zajednicama. Prošle godine je uloženo 40 miliona dinara, a i ove godine planirano je isto toliko. Planiran je i nastavak ulaganja u rekonstrukciju Starog grada, iz budžeta 43, a iz drugih izvora 8,1 milion dinara, zatim za završetak EU Pro projekta i projekta Neolife (Staparska banja). Predviđena su sredstva za radove za završetak kišne kanalizacije u Krčagovu i u Ulici Ive Andrića, zatim za kolektor u industrijskoj zoni na Beloj Zemlji i kolektor u Turici, kao i za završetak platoa ispred Narodnog muzeja.“-navodi Marić.

Izgled budućeg arheološkog parka u Staparskoj banji

„Investiranje će biti nastavljeno i u završne radove Regionalnog Start up centra u bivšoj kasarni u Krčagovu u visini od oko 30 miliona dinara, kao i oko 16 miliona dinara u rekonstrukciju objekta u blizini, namenjenog visokom obrazovanju. U ovoj godini biće nastavljena ulaganja i u „pametnu školu“ u Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II, kao i u završetak radova na Vlajkovom platou preko puta zgrade Gradske skupštine.“

Po rečima Miloja Marića, ove godine za rekonstrukciju fasada planirano je sedam miliona, za izgradnju upravne zgrade JKP „Bioktoš“ na Sarića Osoju, koja je izgorela krajem prošle godine, biće izdvojeno šest miliona dinara i za to je sprovedena javna nabavka, a za izgradnju staze od Medicinske škole do Krčagova sedam miliona. Po rečima Marića, planirana su sredstva i za sporstski centar i sportsku salu u Krčagovu u okviru koje će biti i gasna kotlarnica.

Projekat teretane na otvorenom na Belom groblju realizovan je kroz Užički program lokalnog partnerstva Udružimo se

Biće nastavljena i realizacija projekta „Udružimo se“ za šta je predviđeno 10 miliona dinara iz budžeta i još tri miliona dinara iz drugih izvora.

Ove godine za vodovode je planirano 28 miliona, navodi Marić i napominje da je planirana izgradnja rezervora u Volujucu, Tulekovcu, kao i vodovodi u Karanu, Drežniku, Sinjevcu, Potpeću, Zmajevac-Ravni i Zmajevac-Nikojevići.

Za održavanje puteva i ulica predviđeno je 234 miliona, a biće nastavljeno i ulaganje u video nadzor i bezbednost saobraćaja, za održavanje zelenih površina, zimsko i letnje održavanje ulica, održavanje javne rasvete.

Preko ove Uprave predviđen je i deo investiranja u Gradsku opštinu Sevojno, a to je izgradnja javne rasvete u Heroja Dejovića 1,5 miliona dinara, za određene putne pravce za koje se odluči u Gradskoj opštini biće izdvojeno pet miliona, za čišćenje Crkvarskog potoka tri miliona i nabavka opreme u Kulturni centar u Sevojnu od 500.000 dinara.

U toku je i realizacija projekta energetske efikasnosti u Narodnom pozorištu

Kancelarija za javna ulaganja u celosti će finansirati zamenu čeličnih cevi na vodovodu u Sevojnu i ta investicija je vredna oko milion evra. Po rečima Miloja Marića, JKP „Vodovod“ je prikupio i dostavio svu projektnu dokumentaciju.

„Rečeno nam je da je u toku iznalaženje kreditne linije za ovaj posao i kada to bude gotovo, a imamo uveravanja da će to biti u što skorije vreme, počeće radovi na terenu. To se odnosi i za vodovodnu mrežu u visokoj zoni grada, prema Pori, za šta će biti potrebno, takođe, oko milion evra. Na ovaj način rešićemo dva velika problema“ – napominje Marić.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице

Још један паклени дан – назире ли се крај овом низу како бисмо лакше дисали

Објављене нове цене горива

СРЦЕ Ужице: Власт не може да објасни разлику од 2075 бирача више на локалним изборима

Данас је Петровдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Црвено упозорење – врели дани и тропске ноћи све до 20. јула, данас до 40 степени

Данас још топлије, црвени метео-аларм у целој Србији